Χρυσόγονος: «Δεν είναι ρεαλιστικό το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου»

Χρυσόγονος: «Δεν είναι ρεαλιστικό το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου»

  • |

Υπογραμμίζει ότι υπήρχε ήδη αδυναμία καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τους ελεύθερους επαγγελματίες και με τον πολλαπλασιασμό των εισφορών πολλοί δεν θα καταβάλλουν τις εισφορές τους, γιατί δεν θα μπορούν

«Το νομοσχέδιο, όπως είναι, δεν είναι ρεαλιστικό», αναφέρει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, καθηγητής συνταγματικού δικαίου Κώστας Χρυσόγονος. Υπογραμμίζει ότι υπήρχε ήδη αδυναμία καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τους ελεύθερους επαγγελματίες και με τον πολλαπλασιασμό των εισφορών πολλοί δεν θα καταβάλλουν τις εισφορές τους, γιατί δεν θα μπορούν.

Μιλώντας στο Focus fm 103,6 και στον Δημήτρη Βενιέρη ξεκαθάρισε ότι «θα πρέπει να γίνει εκτενής συζήτηση με τους εκπροσώπους των ελευθέρων επαγγελματιών, ώστε να βρεθεί κοινός τόπος», τόνισε και εξέφρασε την ελπίδα του «να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο ως έχει. Στο 55% που τίθεται ως όριο, αν συμπεριληφθούν και οι υπόλοιπες οικονομικές υποχρεώσεις των ελευθέρων επαγγελματιών, κανείς δεν θα μπορεί να αντεπεξέλθει και δεν θα υπάρχουν τα αναμενόμενα έσοδα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην προοπτική αναδιάρθρωσης του χρέους επεσήμανε την ανάγκη να ψηφιστούν τα νομοσχέδια που αφορούν στο ασφαλιστικό και στους αγρότες, ώστε να ακολουθήσει η αξιολόγηση και να ανοίξει η συζήτηση επί αυτού του μεγάλου ζητήματος. Τέλος για τις καταγγελίες για δημιουργία κομματικού κράτους ο κ Χρυσόγονος τόνισε ότι αυτό είναι μια διαχρονική κατάσταση η οποία θα πρέπει κάποτε να σταματήσει.