Εκκλήσεις ανθρωπιάς στο κενό

Εκκλήσεις ανθρωπιάς στο κενό

  • |

Φαίνεται ότι η ξαφνική αλλαγή με το έτσι θέλω όλων των διευθυντών και των αρχιφυλάκων των φυλακών με επιλογές του υπουργείου Προ.Πο. δικαιολογημένα είχε ανησυχήσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Εναν μήνα μετά, ο κρατούμενος απεργός πείνας Θ. Κυριαζής, 28 ετών, βιώνει ήδη τα αποτελέσματα μιας απολύτως κατασταλτικής αντιμετώπισης των εύλογων και δίκαιων αιτημάτων του για την απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής του πορείας. Ο ίδιος κι ενώ ήδη βρισκόταν σε πολύ κακή φυσική κατάσταση λόγω της δεύτερης απεργίας πείνας μέσα σε λίγους μήνες, με επιστολή του προς τη Σοφία Νικολάου, ζητούσε πολύ απλά να μπορέσει να συνεχίσει τις σπουδές του.

Αντα Ψαρρά

 

Από το 2016 ο Θανάσης Κυριαζής σπουδάζει, με υποτροφία που κέρδισε, στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών του ΕΑΠ (Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο) και βρίσκεται ήδη στο 4ο έτος. Στην πρώτη απεργία πείνας, από τη Λάρισα μεταφέρθηκε στις φυλακές Πάτρας, ανάμεσα σε εξαρτημένους κρατούμενους, αντί για τον Κορυδαλλό όπου είχε τη δυνατότητα να συνεχίσει τις σπουδές του.

Δύο ημέρες πριν κι ενώ βρίσκεται σε άθλια φυσική κατάσταση, μεταφέρθηκε με κλούβα και όχι με ασθενοφόρο όχι σε κάποιο νοσοκομείο αλλά στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, με αιφνιδιαστική μεταγωγή από το κελί του, από την ένοπλη εξωτερική φρουρά των φυλακών. Εκεί όπως ήταν φυσικό διαπιστώθηκε ότι δεν χρειάζεται ψυχιατρική βοήθεια οπότε και «επεστράφη» στις φυλακές της Πάτρας, την ίδια στιγμή που δεν μπορεί να σταθεί καλά καλά όρθιος.

efsyn.gr/

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.