Για τα παγκάκια στα παρκάκια [πάλι]

Για τα παγκάκια στα παρκάκια [πάλι]

  • |

Από τον κ. Δημήτρη Κυριακάκη, προϊστάμενο Διεύθυνσης Πρασίνου και Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων λάβαμε την εξής επιστολή (διατηρείται η ορθογραφία του κειμένου): «κ. Σταματόπουλε Λαμβάνοντας γνώση του δημοσιεύματός σας που αναφέρεται ονομαστικά στο άτομό μου θέλω να παρατηρήσω τα εξής: Αναφέρεται στο δημοσίευμά σας στο τέλος: “…Θα κατορθώσει να ψελλίσει δυο-τρεις ανθρώπινες συλλαβές έστω”.

Γιώργος Σταματόπουλος

Σε ένα άκρως ανθρωποφαγικό και χλευαστικό για μένα δημοσίευμα πιστεύω ότι θα μπορούσατε να επικοινωνήσετε μαζί μου και να σας δώσω όσες απαντήσεις μπορώ, ώστε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας με στοιχεία και όχι με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που επικρατεί στην κοινωνία μας και ισοπεδώνει τα πάντα. Αν πάλι αυτό που σας ενδιαφέρει είναι να “δολοφονήσετε” τον χαρακτήρα μου σαν όχημα για να κτυπήσετε τους ταξικούς σας εχθρούς είμαι σίγουρος ότι μπορείτε να το κάνετε με επιτυχία, γιατί από ότι συμπεραίνω από το δημοσίευμά σας και την κατάλληλη εκπαίδευση έχετε γιαυτό και τα μέσα. Η επιλογή είναι δική σας».

Κατ’ αρχάς ξαφνιάζει ευχάριστα η ευαισθησία του υπεύθυνου του δήμου να ανταποκριθεί, έστω χωρίς να αγγίζει την ουσία, έστω και μην απαντώντας στα ερωτήματα. Αλλά, λίγο κράτει, κύριε Κυριακάκη. Ούτε ανθρωποφάγος είμαι ούτε χλευαστής ούτε και δολοφόνος χαρακτήρων -ένα κριτικό κείμενο για την αδιαφορία που επιδεικνύει η διεύθυνσή σας για τα μικρά πάρκα της Αθήνας ήταν όλο κι όλο το δημοσίευμα. Είχε προηγηθεί άλλο, πριν από μία εβδομάδα, που σας εγκαλούσε για την αδιαφορία του δήμου σε ό,τι αφορά τη φροντίδα των συνοικιακών πάρκων, αλλά δεν αντιδράσατε. Αυτό στηλιτεύτηκε περισσότερο.

Σας ανέφερα δύο παραδείγματα: παρκάκια από τα οποία αφαιρείτε τα παγκάκια με οδυνηρό αποτέλεσμα να μην μπορούν να ξεκουράζουν το σαρκίο τους ηλικιωμένοι, ταξιδιώτες, κάτοικοι της περιοχής και κάθε ασθενής και οδοιπόρος. Επισημάνθηκε επίσης ότι αυτό είναι μια πολιτική που ισχύει στις μεγαλουπόλεις της Δύσης την τελευταία δεκαετία με σκοπό την υφαρπαγή από την κοινότητα του δημόσιου χώρου και την εκμετάλλευση των φτωχών -να πάνε στα καφέ εκόντες άκοντες και να καταθέσουν τον οβολό τους, που τους είναι τόσο πολύτιμος για τα τελείως απαραίτητα, στέγαση και τροφή κυρίως. Επ’ αυτού έχετε να δηλώσετε κάτι; Και καλύτερα να αποφεύγονται οι μεγαλοστομίες διότι υποβαθμίζουν και ταπεινώνουν την ουσία, την αλήθεια.

Για το παρκάκι που είναι στο ΚΤΕΛ Λιοσίων έχω ιδία αντίληψη μια και είναι στη γειτονιά μου. Παραμένει χωρίς παγκάκια παρότι πριν από λίγες μέρες είδα με ανακούφιση να έχετε κουρέψει τη χλόη. Τι να το κάνεις όμως -παραμένει έρημο και παραμελημένο, εντελώς άχρηστο για τους αμέτρητους ταξιδιώτες, που μπαινοβγαίνουν στα πρακτορεία. Βάνες νερού υπάρχουν, είναι υπόγειες αλλά νερό δεν έχει εμφανιστεί ποτέ να δροσιστεί λίγο το τοπίο. Ανάλογα φαινόμενα επικρατούν στο παρκάκι της Λουίζης Ριανκούρ, όπου τοποθετήθηκαν μεν παγκάκια, χωρίς όμως υποστηρίγματα, κάτι που είναι σχεδόν δώρο άδωρο. Αρκούν λίγα λόγια και καλά· επί της ουσίας, για τα παγκάκια κυρίως [γιατί μάλλον κρύβονται «δεξαμενές σκέψης» από πίσω και ποιος ξέρει τι άλλου είδους συμφέροντα].

.efsyn.gr/