«Κολοκυθιά» ευθυνών σε επιτελικό… επίπεδο

«Κολοκυθιά» ευθυνών σε επιτελικό… επίπεδο

  • |

Η διαχρονική… πλάκα περί αρμοδιοτήτων και μη, κάθε φορά που τα πράγματα ζορίζουν ή γίνεται η στραβή, πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει. Εκτός από τη δοκιμασία στην οποία υποβάλλεται από το «πινγκ πονγκ» ευθυνών το ήδη ταλαιπωρημένο νευρικό μας σύστημα, αυξάνει τελευταίως και τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Τα πράγματα όσο πάνε και χειροτερεύουν και οι υποσχέσεις-δεσμεύσεις για επιτελικό κράτος που θα δώσει λύσεις και θα κάνει πιο αποτελεσματική τη λειτουργία του Δημοσίου και ευκολότερη τη ζωή των πολιτών κάθε άλλο παρά υλοποιήθηκαν.

Αρτεμις Σπηλιώτη
 

Λυπάμαι που θα στεναχωρήσω τους κυβερνώντες, αλλά πραγματικά καρφί δεν καίγεται σε κανέναν γονιό ποιος έχει την αρμοδιότητα να προσλάβει καθαρίστριες στα σχολεία και ποιος εκπαιδευτικούς, ποιος θα κάνει διαγωνισμό για μάσκες, ποιος πρέπει να τις ελέγξει, να τις παραλάβει και να τις διανείμει. Στέλνουμε τα παιδιά μας στο σχολείο και το εμπιστευόμαστε –θέλοντας και μη– για τη μόρφωση και την ασφάλειά τους.

Το να παίζουν την «κολοκυθιά» των ευθυνών οι υπουργοί μεταξύ τους και με όποιον άλλον θέλουν εν μέσω πανδημίας και την ίδια ώρα να βγάζουν φιλιππικούς περί ατομικής ευθύνης και οι παπάδες να μπουκάρουν στις σχολικές τάξεις χωρίς μάσκες για να ευλογήσουν τα παιδιά μας, που έχουν προσαρμοστεί σε μια αφύσικη και αντιπαιδαγωγική πραγματικότητα, δεν είναι απλώς κακόγουστη φάρσα. Είναι υποκριτική και ανήθικη στάση απέναντι στην κοινωνία.

Σε μια κανονική χώρα η υπουργός Παιδείας ίσως να έκανε ξεκάθαρο στον πρωθυπουργό ότι δεν θα δώσει το «πράσινο φως» για το άνοιγμα των σχολείων αν δεν υπάρχει ο απαραίτητος αριθμός εκπαιδευτικών, καθαριστριών και αιθουσών ώστε οι υποδείξεις των επιστημόνων να μην είναι κενό γράμμα. Και θα έθετε στη διάθεση του πρωθυπουργό την παραίτησή της για λόγους συνείδησης, όχι γιατί το ζήτησε η αντιπολίτευση. Αλλά τίποτα δεν έμαθαν από το άνοιγμα του τουρισμού!

efsyn.gr

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.