Μετά τον Ελ Σιντ, ο Τραμπ

Μετά τον Ελ Σιντ, ο Τραμπ

  • |

Από τον κινηματογραφικό «Ελ Σιντ» φαίνεται ότι εμπνεύστηκε ο Ντόναλντ Τραμπ και πραγματοποίησε ηρωική ολιγόλεπτη έξοδο από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται. Φορώντας μαύρη μάσκα, κουνά το χέρι του με ηγετική μεγαλοπρέπεια ενώ το αλαλάζον πλήθος τρέχει αφηνιασμένο πλάι στην τεθωρακισμένη προεδρική λιμουζίνα.

Μαριάννα Τζιαντζή

Στην ταινία «Ελ Σιντ», μια μεγάλη επιτυχία του 1961 με τον Τσάρλτον Ιστον και τη Σοφία Λόρεν, ο Ελ Σιντ, ένας τρανός και λαοφιλής πολέμαρχος στα χρόνια του Μεσαίωνα, τραυματίζεται βαριά από ένα βέλος που δέχεται στο στήθος στη διάρκεια μιας μάχης με τους Μαυριτανούς στη Βαλένθια. Οι γιατροί τού λένε πως αν του αφαιρέσουν το βέλος, εκείνος θα ζήσει αλλά θα χρειαστεί κάποιες μέρες μέχρι να αναρρώσει. Αυτός αρνείται και υπόσχεται ότι την επόμενη μέρα θα ηγηθεί του χριστιανικού στρατού, είτε ζωντανός είτε νεκρός, και θα διώξει τους εισβολείς.

Ο Ελ Σιντ πεθαίνει, αλλά η υπόσχεσή του πρέπει να τηρηθεί. Ετσι τον στερεώνουν πάνω στο άλογό του με έναν σιδερένιο κορσέ, που τον κρύβει ο μακρύς λευκός μανδύας του, του βάζουν το λάβαρο της Ισπανίας στο χέρι, του φοράνε περικεφαλαία και τον αμολάνε στο πεδίο της μάχης. Οι στρατιώτες του παραληρούν και οι Μαυριτανοί τρέπονται σε άτακτη φυγή, καθώς τον είχαν για πεθαμένο και τώρα νομίζουν ότι βλέπουν το φάντασμά του.

Δεν υπάρχει καραντίνα για τους γενναίους! Εν μέσω της προεκλογικής εκστρατείας, ο Τραμπ «κατεβαίνει» στον λαό με την υπόσχεση ότι θα κάνει την Αμερική «ξανά μεγάλη». Αρκεί βέβαια και ο λαός να δώσει ένα καλό μάθημα στους μαύρους και λευκούς Μαυριτανούς.

.efsyn.gr