Η «σκύλα» είναι ελεύθερη…

Η «σκύλα» είναι ελεύθερη…

  • |

Βγήκαν χθες οι κυβερνώντες και χαιρέτισαν την απόφαση του δικαστηρίου, που δίκασε την Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση. Αλλά η Χρυσή Αυγή δεν είναι μόνο τα πρόσωπα, δεν είναι μόνο ο Μιχαλολιάκος, ο Λαγός, ο Κασιδιάρης και οι λοιποί, είναι και η «σκύλα» που τα γέννησε, είναι και το ιδεολογικό και πολιτικό περιβάλλον που τα εξέθρεψε.

Γιώργος X. Παπασωτηρίου

Οι φορείς των ίδιων ιδεών, της ίδιας ξενοφοβίας και του ίδιου ρατσισμού, που σκότωσαν τον Λουκμάν, της ίδιας μισαλλοδοξίας, του ίδιου φανατισμού, που σκότωσαν τον Παύλο Φύσσα, του ίδιου μίσους για τη διαφορετικότητα, που σκότωσαν τον Ζακ Κωστόπουλο, είναι εκεί έξω και εξακολουθούν να κυκλοφορούν ελεύθερα, διαδίδοντας τις ρατσιστικές και φασιστικές ιδέες τους. Ακόμα χειρότερα, μας κυβερνούν! Ναι, αυτοί που διακηρύττουν ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι «εισβολείς» και επιδιώκουν την «αλλοίωση της χώρας» είναι στην κυβέρνηση.

Συμφωνεί, άραγε, ο «αντιφασίστας» πρωθυπουργός με όσους από το κόμμα του εκφράζουν αυτές τις απόψεις; Συμφωνεί με όσους θεωρούν ότι για την ανεργία, την εγκληματικότητα, τις ασθένειες, ευθύνονται οι μετανάστες; Συμφωνεί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του, Α. Γεωργιάδη; Συμφωνεί με αυτούς που σπρώχνουν εγκύους στη θάλασσα; Συμφωνεί με τα ξεγυμνώματα νέων ανθρώπων και τον φασισμό των ανδρών του Χρυσοχοΐδη(καταγγελία Βαρουφάκη);

«Παντού, στον κόσμο, όπου αρχίζουμε με την κατάπνιξη των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου και του δικαιώματός του στην ισότητα, ολισθαίνουμε ταχύτατα στο σύστημα των στρατοπέδων συγκέντρωσης…», έγραφε ο συγγραφέας Πρίμο Λέβι. Αυτός που έζησε το ναζισμό στα στρατόπεδα συγκέντρωσης αναφέρει τις πολιτικές αιτίες του φασισμού, καταδεικνύοντας ότι το φαινόμενο δεν είναι νομικό αλλά πολιτικό. Είναι πρόδηλο κατά συνέπεια πως η νομική αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής ενέχει τον κίνδυνο να αποκρύψει τις πολιτικές αιτίες του φασισμού, όπως είναι η κατάπνιξη των εργασιακών και των πολιτικών δικαιωμάτων, της διεκδίκησης της ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Δεν αρκεί, λοιπόν, η καταδίκη της Χρυσής Αυγής, πρέπει να αντιμετωπιστεί και η «σκύλα» που γεννάει το φασισμό και κυκλοφορεί ελεύθερη, σκορπίζοντας παντού τους λυσσασμένους ιδεολογικούς και πολιτικούς αφρούς της…

http://artinews.gr/