Μέρα γκαστρωμένη

Μέρα γκαστρωμένη

  • |

Δράττομαι της ευκαιρίας για να ευχαριστήσω προσωπικά τον εκλαμπρότατο υπουργό μας της Αστυνομ(οκρατ)ίας, τον Μιχάλη «Εφ-Μπι-Αϊ» Χρυσοχοΐδη, και τον πολιτικό του προϊστάμενο, τον Κυριακούλη «Μωυσή» Μητσοτάκη, γιατί ύστερα από αρκετό καιρό με έκαναν να κλάψω ξανά.

Γιώργος Τσιάρας

Οχι, δεν έκλαψα από συγκίνηση για τη χιλιοκαθυστερημένη ετυμηγορία, ούτε για τη –βγαλμένη από αρχαιοελληνική τραγωδία– κραυγή δικαίωσης της χαροκαμένης Μάγδας Φύσσα. Και δεν με πήραν βέβαια τα ζουμιά από τα γέλια για τις κροκοδείλιες δηλώσεις όλου αυτού του ειδεχθούς πλήθους των εθνικοφρόνων πολιτικάντηδων και «συναδέλφων» δημοσιολόγων, που ενώ για χρόνια αλληθώριζαν όσο το ναζιστικό αυγό του φιδιού επωαζόταν στον κόρφο της Μαμάς Δεξιάς, τώρα τρέχουν να πιάσουν γωνίτσα στο αντιφασιστικό στασίδι.

Εκλαψα, και μαζί μου χιλιάδες ακόμη αντιφασίστες συμπολίτες μου, γιατί την ώρα που πανηγύριζα ειρηνικά την απόφαση για την εγκληματική οργάνωση (το πολιτικό «ντεσού» της ημέρας, αν όχι και της χρονιάς ολόκληρης σε μια χώρα και μια ήπειρο που ρέπει όλο και περισσότερο προς τον φασισμό, με γραβάτα και χωρίς), χοροπηδώντας σαν παιδί και ουρλιάζοντας «Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί», οι δυο αυτοί πολύ Δημοκράτες κύριοι έδωσαν εντολή στα ροπαλοφόρα λυκόσκυλα του επιτελικού τους κράτους να εξασκήσουν το φασιστικό τους μονοπώλιο στη «νόμιμη» βία και να ψεκάσουν με χημικά μια μεγαλειώδη διαδήλωση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων. Και να μας αναγκάσουν, ενώ μέχρι εκείνη την ώρα οι περισσότεροι κρατούσαμε κάποιες τυπικές αποστάσεις και φορούσαμε τις μάσκες μας, να πέσουμε ο ένας πάνω στον άλλον, ενώ πολλοί έβγαλαν τις μάσκες για να μπορέσουν να ανασάνουν.

Επρεπε, βλέπετε, οι κυβερνώντες να μας θυμίσουν με τρόπο χειροπιαστό, ότι στην Ελλάδα του 2020 εμείς οι αντιφασίστες δεν πρέπει να γιορτάζουμε, ούτε να εφησυχάζουμε, επειδή η αστική Δικαιοσύνη έκανε για μια φορά σωστά τη δουλειά της. Και κυρίως ότι, όπως έλεγε ο Μπρεχτ, μπορεί ο μπάσταρδος να πέθανε, ή τέλος πάντων να καταδικάστηκε, αλλά η σκύλα που τον γέννησε είναι πάλι γκαστρωμένη.

.efsyn.gr/