Ο εντεκάλογος της κυβερνητικής αριστεροσύνης

Ο εντεκάλογος της κυβερνητικής αριστεροσύνης

  • |

Του Χρήστου Δραγάτη    

Η ασθένεια του φιλελευθερισμού είναι ο νεοφιλελευθερισμός που οδηγεί στον άκρατο καπιταλισμό και αντίστοιχα στην αριστερά είναι η αριστεροσύνη.

Μιας λοιπόν κι έχουμε αριστερή κυβέρνηση (όπως θέλει να αυτοαποκαλείται)  ας ξεκαθαρίσουμε και κατανοήσουμε τι είναι αριστεροσύνη.

Η αριστεροσύνη είναι η ασθένεια που προσβάλει κάποια μέλη της αριστεράς και οδηγεί από την αριστερά στον φιλελευθερισμό ένα σκαλοπάτι πριν το νεοφιλελευθερισμό.

Ας θυμήσουμε λοιπόν στην «αριστερή» κυβέρνηση μας και στον «αριστερό» πρωθυπουργό μας.

1) ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΥΝΗ είναι να καλούν τα στελέχη του Σύριζα σε απεργία ενάντια στα μέτρα της κυβερνησής τους.

2) ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΥΝΗ είναι να λες σε πολίτη που δεν είναι κομματικοποιημένος αλλά πολιτικοποιημένος, ότι πάσχει από αριστεροσίνη, γιατί υποστηρίζει ότι η απεργία διαρκείας είναι μορφή κινητοποίησης κι όχι οι εκδρομικές 24ωρες απεργίες των ΓΣΕΕ & ΑΔΕΔΥ που εκτονώνουν απλώς την κατάσταση και που στηρίζονται από στελέχη του Σύριζα.

3) ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΥΝΗ είναι να λες ότι τελειώνεις με το παλιό, ενώ στην ουσία έχεις ανακυκλώσει στις τάξεις σου το παλιό.

4) ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΥΝΗ είναι να κάνεις δημοψήφισμα με 2 φανερά ερωτήματα και 4 κρυφά. Τα 2 κρυφά ήταν αυτά που δήλωσε ο Τσίπρας στη βουλή μετά την κολοτούμπα του, ότι δηλαδή το πραγματικό δίλημμα ήταν μνημόνιο με ευρώ ή μνημόνιο με δραχμή.

5) ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΥΝΗ είναι να έχεις ανακυκλώσει το ΠΑΣΟΚ στις τάξεις σου (Κοτζιάς, Κουρουμπλής, Μπόλαρης, Τζακρή)

6) ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΥΝΗ είναι να έχεις πρόεδρο της ΕΤΕ την Λούκα Κατσέλη του ΠΑΣΟΚ, θα μου πείτε βέβαια ότι της πάνε τα μονά σε αριθμό μνημόνια, όπως και του Κουρουμπλή (ψήφισαν το 1ο & το 3ο)

7) ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΥΝΗ είναι να προσβάλεις με σχόλια στελεχών σου, το πανευρωπαϊκό αν όχι παγκόσμιο σύμβολο αντίστασης στον φασισμό και στον ναζισμό..τον ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟ..και να επιμένεις ότι είσαι και αριστερά από πάνω.

8) ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΥΝΗ είναι να υπόσχεσαι 13η σύνταξη και μετά να θες να κάνεις βιώσιμο το ασφαλιστικό νομιμοποιώντας την ατιμωρισία, αφού δεν αγγίζεις το υποχρεωτικό τζογάρισμα των αποθεματικών των ταμείων στο χρηματιστήριο, τα δομημένα ομόλογα και το psi των ασφαλιστικών ταμείων.

9) ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΥΝΗ δείχνει η δήλωση του βουλευτή Ν.Αθανασίου,  ότι πρέπει να ζητήσετε συγνώμη από τον Σημίτη για το ασφαλιστικό, τον Σημίτη που έπαιξε τα αποθεματικά των ταμείων στο χρηματιστήριο.

10) ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΥΝΗ είναι να κάνεις πρόταση μομφής κατά του Στουρνάρα, να απειλείς θεούς και δαίμονες να μην γίνει κεντρικός τραπεζίτης και μετά την εκλογή σου στην πρωθυπουργίαχαχαχαχα.

11) ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΥΝΗ είναι να λες ότι είσαι αριστερά και ότι έφερες το 3ο μνημόνιο μετά απο 17 ώρες διαπραγμάτευση, όταν στην χούντα υπήρχαν αριστεροί που δεν λύγισαν με βασανιστήρια μηνών, όταν οι αντιστασιακοί μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα των ναζί φώναζαν ¨ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ¨ και δεν την ξεπουλούσαν όπως εσείς.

Αν πάντως η κυβέρνηση θέλει να πιστεύει και να γιορτάζει το ότι είναι ¨ΑΡΙΣΤΕΡΑ¨…ήρθε και πάλι 2η. Ας ψάξει τις ομιλίες του Σημίτη στην περιόδο πρωθυπουργίας του, σε μια ομιλία του είχε πει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι αριστερή κυβέρνηση.