Για την κυβερνητική κατάρρευση

Για την κυβερνητική κατάρρευση

  • |

Εχει αρχίσει, είναι ολοφάνερο πια, ο κατήφορος της κυβέρνησης. Σκορπίστηκαν στους πέντε ανέμους όλα εκείνα τα περίφημα φιλελεύθερα και σοβαρά τάχα, που θα επέφεραν την ορθή άσκηση της πολιτικής, τη δίκαιη κατανομή του πλούτου, διότι υπήρξαν ψηφοφόροι που πίστεψαν κάτι τέτοιο, την έλευση επενδυτών, τη σωτήρια ανάπτυξη και όλα τα συναφή, ψεύδη όλα, που ξεφούρνισε προεκλογικά η Νέα Δημοκρατία.

Γιώργος Σταματόπουλος

Οταν οι υπουργοί της κράζουν ότι θα επιφέρουν την τάξη και την ασφάλεια, την ανάπτυξη και τα σχετικά, εννοούν απλώς ότι θα τσακίσουν, όπως και πράττουν, τις αδύναμες ομάδες της κοινωνίας υποστηρίζοντας ταυτόχρονα τα συμφέροντα των μεγαλο-επιχειρηματιών, της ελληνικής ψευδοελίτ ντε, των φίλων τους, διότι αυτοί είναι οι φίλοι τους. Ελεγαν όλοι τούτοι ότι είναι τάχα σοβαροί. Δεν είναι σοβαροί. Και όχι μόνο δεν είναι, αλλά δεν μπορούν να το κρύβουν επιπλέον· μετά και το φιάσκο με τον κορονοϊό έχουν χάσει την ψυχραιμία τους.

Με τον πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων άρχισαν οι γκρίνιες ότι δεν θα αντέξει το εθνικό σύστημα υγείας. Μα, πώς να αντέξει όταν δεν έχουν κάνει τίποτα για την ενδυνάμωσή του και, αντιθέτως, σερβίρουν ασύστολα ψεύδη στα κανάλια τους ότι έχουν δήθεν διπλασιάσει τις κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ή ότι έχουν προσλάβει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά τα νοσοκομεία δεν μπορούν να λειτουργήσουν; Εκτοξεύουν αφειδώς ψέματα και δεν επιτρέπουν να αμφισβητήσει κανένας τα λεγόμενά τους -υποβοηθούνται σε αυτό, όπως συχνά τονίζεται, αλλά δεν ιδρώνει το αυτί κανενός, από τα ψιττακάκια τους που εργάζονται στα ελληνικά μίντια.

Ο κατήφορος λοιπόν έχει αρχίσει διότι, έναν χρόνο μετά την εκλογή τους, ξεσάλωσαν πια και αδυνατούν να καμουφλάρουν το αληθινό τους πρόσωπο, που δεν είναι άλλο από αυτό της παλαιάς Δεξιάς. Πρωτοπαλίκαρο σε αυτό το ξεσάλωμα ένας υπουργός που κάποτε έλεγε ο καημένος ότι είναι σοσιαλιστής, τρομάρα μας. Δεν ήσαν καλύτεροι βέβαια οι «σοσιαλιστές» που μας κυβέρνησαν τόσα χρόνια, αλλά τέλος πάντων, δεν ήσαν τόσο ωμοί και κυνικοί και αμοραλιστές όσο φαίνονται και είναι τούτοι εδώ. Μαντάρα τα έχουν κάνει στους κρισιμότατους τομείς της Παιδείας και της Υγείας. (Θες να πάρεις εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Πας λοιπόν στο τμήμα συνταγογράφησης ώστε να μπορέσεις να προμηθευτείς τα φάρμακα για τον ασθενή. Ουρές. Μα, τι συμβαίνει; -«Το σύστημα, αγαπητοί, έχει πέσει το σύστημα και δεν μπορώ να συνταγογραφήσω». Να ήταν μία φορά, λες, ας το καταπιούμε, αλλά αυτό συμβαίνει οποιαδήποτε ώρα και ημέρα τύχει να πας εκεί. Και ας πούμε ότι οι κάτοικοι της πρωτεύουσας μπορούν να πάνε την άλλη μέρα -τι γίνεται με αυτούς που πηγαίνουν στην επαρχία; Διότι είναι μερικά φάρμακα που χορηγούνται μόνο στην πρωτεύουσα. Εάν έχουν συγγενείς εδώ, καλώς, αλλά δεν μπορείς να πας με ασθενή σε συγγενείς -πρέπει να πας σε ξενοδοχείο. Εάν έχεις οικονομική δυνατότητα. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις αυτές και μάλιστα από τις ελάσσονες· πού να πάμε στα μείζονα -χαμός).

.efsyn.gr/