Απλά και χαριτωμένα

Απλά και χαριτωμένα

  • |

Νόρα Ράλλη

A-
A+

Εχουν γίνει κι αν έχουν γίνει αυτή την εβδομάδα! Οι λέξεις δεν με φτάνουν. Με φτάνουν και με περισσεύουν, ωστόσο, για τα του κλάδου μου. Που δίνει συνεχώς αφορμές. Και δεν μιλάω καν για κραυγαλέες περιπτώσεις όπως τα αισχρά ψεύδη για τον Ζακ Κωστόπουλο από τον Πορτοσάλτε (για τα οποία ακόμη δεν έχει επέμβει μήτε εισαγγελέας, μήτε το ΕΣΡ, μήτε η ΕΣΗΕΑ). Και δεν μιλάω καν για τις «μητσοταρχικές αρχισυνταξίες» σε «Πρώτο Θέμα» και «Liberal».

Θα μιλήσω για τα πιο… απλά. Τα κάπως χαριτωμένα να τα πω; Ακίνδυνα να τα πω; Πρωινιάτικα να τα πω; Ε, απ’ αυτά τα κάπως χαριτωμένα, ακίνδυνα και πρωινιάτικα φανερώνεται η αλήθεια της κατρακύλας μας. Εξηγούμαι:

– Γίνεται σεισμός στη Σάμο. Μέσα σε λίγη ώρα, αρχίζουν τα «ρεπορτάζ» από τα κανάλια. Παρουσιάστρια ρωτάει: «Πόσα σπίτια κατεδαφίστηκαν;»… Με κατεδάφισε.

– Γίνεται σεισμός στη Σάμο. Δυο μέρες μετά, γνωστή παρουσιάστρια γνωστού πρωινάδικου, βάζει τη δική της νότα στη συμφορά. Βγάζει σε σύνδεση μία κάτοικο της Σμύρνης, Πολίτισσα στην καταγωγή, που λέει: «Οι μεγαλύτερες καταστροφές έγιναν στο Μπαϊρακλί. Εκεί ήταν χτισμένη η αρχαία Σμύρνη, 3.000 χρόνια πριν και…». «Α, γι’ αυτό έπεσαν τα σπίτια;» ρωτάει η εν λόγω (κατεδαφίστηκα 2η φορά!). «…Εννοώ ότι έχουν γίνει πολλές επιχωματώσεις» συνεχίζει η Σμυρνιά, που πραγματικά απορώ πώς βαστήχτηκε και δεν της έπεσε το τηλέφωνο απ’ τα χέρια.

Οχι κοπελιά, επειδή ήταν 3.000 ετών τα σπίτια έπεσαν. Το βρήκες! Με την πρώτη!

…Μετά απ’ αυτά τα «απλά» και «χαριτωμένα», τι ακριβώς περιμένουμε από την τηλεόραση;

.efsyn.gr/