Χωρίς Ντροπή

Χωρίς Ντροπή

  • |

Δεν έχασαν την ευκαιρία να κατηγορήσουν τον απλό κόσμο, κανάλια και δημοσιογράφοι, επειδή την Παρασκευή πριν από το νέο λοκντάουν βγήκε να κάνει κάποια ψώνια. Υποχρεώσεις της τελευταίας στιγμής. Κι έδειχναν τους γεμάτους δρόμους, φουλ στο κόκκινο από την κίνηση, και ειρωνεύονταν.

Δημήτρης Κανελλόπουλος

Δεν ειρωνεύονταν όμως την κυβέρνηση, τον Σωτήρα και τον Σωτήρη, που ανακοίνωσαν λοκντάουν δίνοντας μόλις μιάμιση ημέρα περιθώριο στον κόσμο να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητές του. Την ίδια κυβέρνηση που μόλις λίγες ώρες πριν από την ανακοίνωση της νέας καραντίνας, μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου της, του κ. Πέτσα, διαβεβαίωνε πως το λοκντάουν θα αργήσει. Θα μου πείτε, διαθέτει πλέον έστω και ίχνος αξιοπιστίας ο Στέλιος Πέτσας; Σωστά, καμία αξιοπιστία, έπρεπε να το περιμένουμε για να οργανωθούμε. Αλλωστε Πέμπτη ανακοίνωνε καραντίνα ο πρωθυπουργός, όταν Τρίτη, δύο ημέρες νωρίτερα, ξεκινούσαν μέτρα που θα διαρκούσαν έναν μήνα. Εγινε εκθετική η αύξηση σε ένα διήμερο, είπαν. Και δεν ντράπηκε ο Σωτήρης δίπλα.

Τα αποτελέσματα του συνωστισμού της Παρασκευής θα τα μάθουμε σε 15 μέρες έλεγε έτερος, επιστήμονας-λοιμωξιολόγος. Ηταν όμως τόσο απλό για μια κυβέρνηση που μπορεί να κάνει έστω και τα βασικά: βλέπεις τον χαμό την Παρασκευή το πρωί; Δίνεις μία επιπλέον ημέρα, το Σάββατο, ώστε να αποφορτιστεί η κατάσταση.

Ευτυχώς που υπήρχε ο ΣΚΑΪ ωστόσο και είδε τη μεγάλη εικόνα: η αγορά δούλεψε πολύ την Παρασκευή, είπε σε ρεπορτάζ. Δείγμα προφανώς της υπέροχης δουλειάς που γίνεται από την κυβέρνηση. Δεν τα πάει μόνο με την πανδημία καλά ο Σωτήρας αλλά και με την οικονομία.

.efsyn.gr/