Δήλωση Βασίλη Πριμικήρη για την ψήφο των Ελλήνων μεταναστών.

Δήλωση Βασίλη Πριμικήρη για την ψήφο των Ελλήνων μεταναστών.

  • |

Για την ψήφο των Ελλήνων μεταναστών.

Φαίνεται ότι σύντομα θα πάμε σε εκλογές. Είναι γεγονός ότι πάντα όταν πλησιάζουν οι εκλογές όλοι οι κυβερνόντες να θυμούνται την ψήφο των Ελλήνων της ξενιτιάς.

Το παλιό αίτημα των Ελλήνων της διασποράς για να τους δοθεί το δικαίωμα της ψήφου στις εθνικές μας εκλογές επανέρχεται και πάλι στην επικαιρότητα. Είναι ένα ζήτημα σημαντικό για την Ελλάδα και τον ελληνισμό ιδικά σ΄ αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περνά η πατρίδα μας.

Όλες οι κυβερνήσεις του παλιού σάπιου δικομματικού συστήματος στο παρελθόν αλλά και σήμερα κατά τακτά χρονικά διαστήματα δημοσιοποιούσαν σχέδια νόμου που αφορούσαν την συμμετοχή των Ελλήνων της διασποράς στις εθνικές εκλογές. Το συζητούσαν,  έκαναν προτάσεις ανεφάρμοστες, έδιναν υποσχέσεις στους έλληνες της διασποράς αλλά στο τέλος για λόγους πάντα ψηφοθηρικούς και μικροκομματικούς ποτέ δεν εφάρμοζαν τις υποσχέσεις τους.

Η Λαϊκή Ενότητα δεν θέλει σήμερα το ζήτημα αυτό της ψήφου για τους Έλληνες μετανάστες να το αντιμετωπίζει με φοβίες και μικροκομματικούς υπολογισμούς μπαίνοντας σε λογικές πλήρους άρνησης. Ούτε μπορεί να αποδεχθεί  λογικές και μεθοδεύσεις μικροκομματικού εκλογικού ανταγωνισμού πού μέχρι σήμερα παρά τα παχιά τους λόγια μπήκαν στο παρελθόν και μπαίνουν και σήμερα από τα υποτιθέμενα κόμματα εξουσίας.

Η Λαϊκή Ενότητα θεωρεί πως η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των Ελλήνων μεταναστών αποτελεί συνταγματική επιταγή αλλά και βασική προϋπόθεση για μια άλλη σχέση της ελληνικής πολιτείας με τον ελληνισμό της διασποράς.

Η ΛΑΕ και γενικά η αριστερά  ήταν, είναι και θα είναι υπέρ του να δοθεί το δικαίωμα της ψήφου για τις εθνικές εκλογές στους Έλληνες μετανάστες  ΤΩΡΑ με ορισμένες φυσικά προϋποθέσεις .

Βέβαια τα προβλήματα του ελληνισμού της διασποράς είναι πολλά και πολύπλοκα. Εκτός της ψήφου καλό θα είναι η ελληνική κυβέρνηση αλλά και όλες οι πολιτικές δυνάμεις να σκύψουν πάνω σε αυτά με μια διαφορετική λογική από αυτή που μέχρι σήμερα αντιμετώπισαν τον ελληνισμό της διαφοράς.

Πριμικήρης  Βασίλης

Τμήμα Ελληνισμού Διασποράς

Λαϊκής  Ενότητας