Πέτρος Κόκκαλης: Αντίπαλός μας είναι ο νεοφιλελευθερισμός

Πέτρος Κόκκαλης: Αντίπαλός μας είναι ο νεοφιλελευθερισμός

  • |

«H συμπόρευση της Κίνησης Πολιτών “Κόσμος” με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είχε και έχει στόχο να θέσουμε στην κεντρική πολιτική ατζέντα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο τους 17 παγκόσμιους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ για το 2030», τονίζει στη συνέντευξή του στη «Νέα Σελίδα» ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και εκπρόσωπος της πολιτικής κίνησης «Κόσμος», Πέτρος Κόκκαλης.

«Απέναντί μας έχουμε μια αντίπαλη ιδεολογία, τον νεοφιλελευθερισμό, που, πέραν της ανεξέλεγκτης κυριαρχίας της ελεύθερης οικονομίας της αγοράς με όποιο κόστος, προτάσσει την υποβάθμιση του ρόλου του κράτους», συμπληρώνει.

Τι είδους μάχες μπορεί να δώσει και τι μπορεί να κερδίσει ένας Ελληνας ευρωβουλευτής -με ή χωρίς την πολιτική του ομάδα- σε μια Ευρώπη που διαφεντεύουν οι «ισχυροί»;

Να σας απαντήσω με τα λόγια μιας μικρής κοπέλας που δίνει τη μάχη για το περιβάλλον: «Κανείς δεν είναι πολύ μικρός για να έχει έναν αντίκτυπο και να αλλάξει τον κόσμο, οπότε κάνε ό,τι μπορείς». Αυτό το είπε η 16χρονη Γκρέτα Τούνμπεργκ στη συνάντησή της με τον Μπαράκ Ομπάμα. Για να το ξεκαθαρίσω πολιτικά, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι το μόνο δημοκρατικά εκλεγμένο όργανο της Ευρωπαϊκή Ενωσης με νομοθετικές αρμοδιότητες. Σε αυτό η μάχη ξεκινά από τη στιγμή που εκλέγεσαι και εκπροσωπείς όσους σε ψήφισαν. Τι άλλο εκπροσωπείς; Ιδέες, αρχές και αξίες. Χωρίς, λοιπόν, να παριστάνω τον πολιτικό Πίτερ Παν, η δική μου μάχη από τη στιγμή που ανέλαβα είναι η αντιμετώπιση της κλιματικής αδράνειας σε όλα τα επίπεδα. Αυτή είναι η μάχη που δίνω και δίνουμε παγκόσμια – και είμαστε πολλοί. Πάρα πολλοί, όπως θα δείτε.

topontiki.gr/