ΓΣΕΕ: «Πάλι κερδισμένοι είναι οι εργοδότες»

ΓΣΕΕ: «Πάλι κερδισμένοι είναι οι εργοδότες»

  • |

Την πικρία της για τον τρόπο που η κυβέρνηση συμφώνησε με τους εργοδότες την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών στις επικουρικές, χωρίς έστω να συζητήσει με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, εξέφρασε χθες η διοίκηση της ΓΣΕΕ. «Συμφώνησαν κυβέρνηση και εργοδότες να αυξήσουν τις εισφορές των εργαζομένων» ανέφερε σχετικά σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος.

Ο κ. Παναγόπουλος επιτέθηκε, αν και ακροθιγώς, και στους εργοδότες (που σε άλλο πεδίο, αυτό της δέσμευσης πόρων από το ΕΣΠΑ, συνεργάζονται αρμονικά) για τον τρόπο που συμφωνούν με την κυβέρνηση: «Οσο για την περίφημη αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, θυμίζουμε ότι πριν λίγο καιρό οι εργοδοτικές εισφορές είχαν μειωθεί κατά περίπου 5 μονάδες και θα αυξηθούν μόνο κατά 0,5%» είπε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ.

Για τη ΓΣΕΕ:

• Το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό είναι υπογεγραμμένη υποχρέωση από το τρίτο Μνημόνιο και είναι η «Σκύλλα» που μας καλούν να αποδεχτούμε για να μην πέσουμε στη «Χάρυβδη» των δανειστών.

• Δεν ακουμπά την καρδιά του προβλήματος, που είναι η ανεργία, η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, η εισφοροδιαφυγή και η φοροαποφυγή.

• Η λογική της κυβέρνησης (αυξήσεις εισφορών εργαζομένων) και οι ρυθμίσεις που οδηγούν σε αντικίνητρα ασφάλισης θα σπρώξουν όλο και περισσότερους νέους εργαζομένους στη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, όπως και σε ένταση «υπόγειων» μεθοδεύσεων μείωσης μισθών.