Τα ανθρωπάκια

Τα ανθρωπάκια

  • |

● Ανθρωπάκι πρώτο: Καραμανλής, υπουργός έως πρόσφατα Μεταφορών και Υποδομών. Λίγες μέρες πριν από την εθνική τραγωδία, με ύφος χιλίων καρδιναλίων, ωρυόταν μέσα στη Βουλή επειδή κάποιοι από την αντιπολίτευση υποστήριζαν ότι δεν υπάρχει ασφάλεια στα τρένα που κινούνται στην Ελλάδα. Τους σήκωνε μάλιστα το δάχτυλο και απαιτούσε (!) να ανακαλέσουν. Δεν ντρέπονται να αμφισβητούν την ασφάλεια στα τρένα; Δεν ντρέπονταν; Ο ανθρωπάκος αυτός, στην κρίση του οποίου αφήσαμε την τύχη μας όλοι οι ταξιδιώτες με τρένο, γνώριζε πολύ καλά ότι ουδεμία ασφάλεια υπήρχε στα τρένα και ότι αυτά ήσαν κινούμενες νεκροφόρες και παρ’ όλα αυτά έλεγε ανερυθρίαστα τρομερά ψεύδη προκειμένου να δείξει ότι ελέγχει τα πάντα [για να στερεώσει ο κακομοίρης τη θεσούλα του]. Ασε που, αδιαφορώντας προφανώς για το έγκλημά του, θέλει να είναι ξανά υποψήφιος. Αθλιος κι επικίνδυνος.

Γιώργος Σταματόπουλος

● Ανθρωπάκι δεύτερο: Γεωργιάδης, υπουργός [ενεργός] Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Μα τι περιμένατε, λέει στους επικριτές του Καραμανλή, να βγει στη Βουλή ένας υπουργός Μεταφορών και να παραδεχτεί ότι δεν υπάρχει ασφάλεια στα τρένα; Ελάτε καλέ, γίνονται αυτά τα πράγματα από έναν υπηρέτη μιας φιλελεύθερης κυβέρνησης; Τέτοια ωμότητα, τέτοια κυνικότητα, τέτοια περιφρόνηση προς τους θεσμούς [και τον λαό] είναι μοναδική. Αθλιος κι επικίνδυνος.

● Ανθρωπάκι τρίτο: Μαρκόπουλος, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Αποκάλεσε τον παραιτηθέντα υπουργό έναν από τους πιο επιτυχημένους υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Αυτός έχει κόψει καπίστρι αφού, επιπροσθέτως, είναι σίγουρος ότι όσοι διαφωνούν με την εκ νέου υποψηφιότητα Καραμανλή στις επικείμενες εκλογές συνωμοτούν ώστε να μην υπάρχει το όνομα Καραμανλής στα ψηφοδέλτια από το 1974 και εντεύθεν. Τι λέει ο άνθρωπος! Αθλιος κι επικίνδυνος.

● Ανθρωπάκι τέταρτο: Μητσοτάκης, πρωθυπουργός της Ελλάδας. Αποποιήθηκε από την πρώτη στιγμή τις ευθύνες του αποδίδοντας το δυστύχημα σε ανθρώπινο λάθος. Μετά από από λίγες μέρες, κι ενώ η κοινωνία βοούσε, αναγκάστηκε να πει ότι όλοι φταίμε. Αποκορύφωση της εγκληματικής του ανεπάρκειας ήταν το «διάγγελμά» του ότι τα τρένα θα ξαναλειτουργήσουν, με πλήρη ασφάλεια, μέσα στο καλοκαίρι. Τι αποδεικνύει αυτό; Οτι πέρασαν τέσσερα χρόνια φρικιαστικής αδιαφορίας για τις ζωές χιλιάδων ταξιδιωτών. Σε πιάνει σύγκρυο, όταν ακούς έναν πρωθυπουργό να ομολογεί την ανικανότητά του και αυτήν της κυβέρνησής του. Αθλιος κι επικίνδυνος.

● Ανθρωπάκι πέμπτο: Γεραπετρίτης, διορισθείς νέος υπουργός Μεταφορών. Αυτός ξεπέρασε τον πολιτικό του προϊστάμενο, αναγγέλλοντας ότι τα τρένα θα επαναλειτουργήσουν, με πλήρη ασφάλεια, έως το τέλος Μαρτίου. Τέτοια ξιπασιά δεν την περίμενε κανείς. Μα τόσο ανεγκέφαλοι είναι; Τόσο αγνοούν τις τεράστιες ευθύνες τους; Πού, διάβολε, σταματά η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η ηθική και πολιτική βαρύτητά τους;

Και κάτι για την κυρία Σακελλαροπούλου, πρώτη πολίτιδα της χώρας: Εφτασε αμέσως στο σημείο της τραγωδίας και αίφνης σταμάτησαν οι προσπάθειες των συνεργείων να ανασύρουν ζώντες και τεθνεώτες [και ποιος ξέρει αν κάποιος επιζών δεν τα κατάφερε τελικά λόγω καθυστέρησης]. Τι να πεις.

Είναι πολλά τα ανθρωπάκια, κυρίως αυτά τα [λίγα, ευτυχώς] παπαγαλάκια της δημοσιογραφίας. Αλλά, πώς είναι δυνατόν ο κάθε εχέφρων Ελληνας ψηφοφόρος να εμπιστευθεί ξανά αυτά τα ανθρωπάκια;

.efsyn.gr

Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος