Η εξουθένωση των πολιτών…! / του Γιώργου Παληγεώργου*

Η εξουθένωση των πολιτών…! / του Γιώργου Παληγεώργου*

  • |

 

 

 

Είναι αλήθεια πως οι συμπολίτες μας στην πλειονότητά τους κουράζονται από την ακατάσχετη πολιτικολογία γιατί τη θεωρούν ανούσια και χωρίς ορατά θετικά αποτελέσματα για τον απλό πολίτη και τη χώρα. Η ακατάσχετη δημαγωγική πολιτικολογία επιτείνεται σε προεκλογικές περιόδους όπως τώρα. Την κούραση των πολιτών την κατανοώ σ’ αρκετά μεγάλο βαθμό! Όμως οι κυρίαρχοι του πολιτικοοικονομικού συστήματος και οι επικυρίαρχοι της χώρας σ’ αυτήν την κούραση ποντάρουν!

Παρ’ ότι είμαι πολιτικά ενεργός στην Αριστερά από την πρώιμη εφηβεία μου και παρ’ ότι είχα δραστηριότητα σε όλες τις εθνικές εκλογές με έμμεσους ρόλους, από το 1977 ίσαμε σήμερα, φέτος είναι η πρώτη φορά που βλέπω τη συμμετοχή μου ως μεγαλύτερο βάρος κι αγωνία, αφού συμμετέχω ως υποψήφιος βουλευτής. Βέβαια έχω υπάρξει υποψήφιος σε περιφερειακές εκλογές, αλλά δεν είναι ακριβώς το ίδιο με τις εθνικές εκλογές.

Είμαι υποψήφιος βουλευτής σ’ ένα σχήμα το ΜΕΡΑ 25 -ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ, που θέλει να υπογραμμίσει τη σημασία και την αξία του ενεργού πολίτη στη διαμόρφωση της κοινωνικής αντίστασης και των κοινωνικών διεκδικήσεων απέναντι σε κόμματα εξουσίας(ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ), που σε γενικές γραμμές έχουν υλοποιήσει παρόμοιες πολιτικές.

                                                                                                                    Γράφει ο Γιώργος Παληγεώργος *

Ένας από τους λόγους που οι πολίτες θεωρούν την πολιτική και τις εκλογές ως βαρετές ενασχολήσεις είναι και το γεγονός ότι η κυρίαρχη ιδεολογία αλλά και οι συνήθεις πρακτικές θέλουν τους πολιτικούς, βουλευτές και πολιτευτές, ως κάτι ξεχωριστό απ’ τους πολίτες!

Αυτή η καλλιέργεια των (ξε)χωριστών ρόλων που θέλει ανώτερους και κατώτερους πολίτες και προάγει την κοινωνία των ανισοτήτων, τον ταξικό ρατσισμό, το πελατειακό κράτος και τις εξυπηρετήσεις των μεγάλων συμφερόντων σε βάρος των αδύναμων κι απροστάτευτων πολιτών κι αποξενώνει τους πολλούς απ’ την πολιτική.

Ο τρόπος που πλασάρετε η πολιτική απ’ το κυρίαρχο σύστημα και τα συστημικά κεντρικά ΜΜΕ θέλουν ακριβώς την αποξένωση των πολλών απ’ την πολιτική για να κάνουν οι λίγοι ανενόχλητοι τις “δουλειές” τους. Αυτό όμως είναι επίφαση κι όχι ουσιαστική λειτουργία της Δημοκρατίας.

Σήμερα η χώρα νοσεί πολλαπλά, γιατί η Δημοκρατία είναι περιορισμένη στο ελάχιστο με βάση τις νόρμες που είχε επινοήσει ο Νικολό Μακιαβέλι όταν έγραφε τον “Ηγεμόνα” για τον κυβερνήτη της Φλωρεντίας Λορέντσο ΙΙ Ντε Μέντιτσι, (Λαυρέντιος Β’ των Μεδίκων), όπου,  ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

Η συμμετοχή των πολλών πολιτών στην κινηματική πολιτική και η ανάδειξη πολιτικών δυνάμεων στο κοινοβούλιο υπέρ των πολλών και των αδυνάτων είναι προϋπόθεση για ανατροπή αυτής της κατάστασης. Το ΜΕΡΑ 35 -ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ κινείται σ’ αυτήν την κατεύθυνση.

Γιατί όλα μπορούν να είναι αλλιώς!

 

 

*Ο Γιώργος Παληγεώργος είναι υποψήφιος βουλευτής με το ΜΕΡΑ 25-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.