Της εκπόρνευσης…

Της εκπόρνευσης…

  • |

Και τι δεν του έσυραν του γραμματέα του ΚΚΕ μετά τη δήλωσή του ότι πολλές φοιτήτριες στον δυτικό πολιτισμό καταφεύγουν σε εκπόρνευση προκειμένου να μπορούν να πληρώνουν τα δίδακτρα που απαιτούν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια στα οποία σπουδάζουν. Τι μισογύνη, τι σεξιστή, σκοταδιστή, «μεσαιωνιστή» και λοιπούς χαρακτηρισμούς τού φόρτωσαν μόνο και μόνο επειδή είπε μια αλήθεια.

Έρευνες έχουν φέρει, εδώ και χρόνια, στο φως αυτήν την αλήθεια και είναι υποκριτές όσοι αγανακτούν τάχα με τη δημοσίευσή της. Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ δεν στηλίτευσε τη στάση ενός 30% -και όχι όλων των φοιτητριών και φοιτητών- αλλά την κατάντια του φιλελευθερισμού ως οικονομικού και ηθικού συστήματος· ενός συστήματος που διαφημίζει μάλιστα πλατφόρμες εκπόρνευσης. Τα έχει αυτά ο φιλελευθερισμός και ας μην προσποιούμαστε ότι δεν γίνονται αυτά τα πράγματα στον πυρήνα του καπιταλισμού.

Προσποιούνται και υποκρίνονται τα κόμματα, ειδικά αυτά της αριστερής δομής και προέλευσης. Κάνουν μόκο για την εμπορευματοποίηση του γυναικείου σώματος [παρένθετες μητέρες] και λυσσάνε με την υποτίμηση -που έκανε τάχα ο κ. Κουτσούμπας- του σώματος των Δυτικών φοιτητριών. Για δες αξιολόγηση! Μα δεν είναι όλα μέλι-γάλα στο σύστημά μας – στο σύστημά τους εννοείται, αλλά αυτό δεν είναι κατανοητό για τα τηλεοπτικά κυρίως παπαγαλάκια της εξουσίας. Πώς είναι δυνατόν -ωρύονται- να λέγονται τέτοια πράγματα; Είναι αστείοι βέβαια· είναι δυνατόν να υπάρχουν αλλά δεν είναι δυνατόν να λέγονται; Αυτοί είμαστε, που λέει και ο γραμματέας.

Στο ζενίθ η υποκρισία και στο ναδίρ η κριτική σκέψη, η κριτική του καπιταλισμού· και τα αριστερά κόμματα στον νήδυμόν τους – έχουν συνηθίσει άλλωστε τις τελευταίες δεκαετίες, περιχαρακωμένα σε δικαιωματισμούς και μειονότητες, τα οποία έχουν κάνει [σωστά κατ’ αρχήν] λάβαρό τους, υποκύπτοντας στα μαγνάδια -και αυτά- του καπιταλισμού. Η ζωή έχει πάρει κατηφόρα βεβαίως και ποιος να τη σταματήσει; Με τούτα και μ’ εκείνα πάει στον βρόντο η ουσία, που είναι οι επιπτώσεις από την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά [ουδείς ερυθριά που τα αποκαλούν μη κερδοσκοπικά] πανεπιστήμια. Πάνε και οι σοβαρές κινητοποιήσεις των φοιτητών, πάνε και οι κίνδυνοι που για μερικούς συνταγματολόγους ελλοχεύουν για μελλοντική αλλοίωση και καταπάτηση του Συντάγματος.

Εκών άκων ο κ. Κουτσούμπας ξεγύμνωσε κυβέρνηση και αντιπολίτευση, αναδεικνύοντας την πτώχευση του κριτικού καθαρού λόγου και τη μονομέρειά του και τη συρρίκνωσή του, την αποξένωσή του από τα όντως προβλήματα, τα οποία επιμελώς υποκρύπτονται από τον γενικευμένο εκφυλισμό και εξευτελισμό της πολιτικής αλλά και της ίδιας της κοινωνίας. Ζήτησε ανερυθρίαστα ο πρωθυπουργός και κάποιοι άλλοι αρχηγοί κομμάτων -χωρίς να ντραπούν- από τον γενικό γραμματέα να ζητήσει συγγνώμη για τη σεξιστικού, λένε, χαρακτήρα δήλωσή του. Πρέπει οι ίδιοι να ζητήσουν συγγνώμη για τον ακραία υποκριτικό τους λόγο. Ξεχνάμε το εξής βασικό: και η Αριστερά και ο Φιλελευθερισμός αντλούν από τον Διαφωτισμό. Όχι; Ας απαντήσουν αυτοί οι αρχηγοί ή ας διαβάσουν το «Αδιέξοδο Άνταμ Σμιθ» για τις εκλεκτικές συγγένειες Αριστεράς και Φιλελευθερισμού του Ζαν Κλωντ Μισεά (εκδ. Θεωρία).

https://www.efsyn.gr/stiles/yposimeioseis/425426_tis-ekporneysis

Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος