Η συνεχής αυτοπροβολή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ επισκιάζει και μεταλλάσσει το κόμμα του

Η συνεχής αυτοπροβολή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ επισκιάζει και μεταλλάσσει το κόμμα του

  • |

Στον τόπο μας σημειώνονται συμπεριφορές και γεγονότα τα οποία, ενώ είναι σοβαρά, είτε περνούν, όπως λέγεται, στο «ντούκου» ή σχολιάζονται με ελαφρύ τρόπο και προβάλλονται από τα κανάλια ως αξιοθέατα στους παθητικά καθηλωμένους τηλεθεατές. Δύο από αυτά τα γεγονότα που σημειώθηκαν με πρωταγωνιστή τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούν εκφάνσεις της συνεχούς αυτοπροβολής του, που είναι και το αντικείμενο αυτού του άρθρου.

Το πρώτο αφορά την από τον νόμο προβλεπόμενη ολιγοήμερη στρατιωτική θητεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, αντί να προσέλθει στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως μόνος χωρίς απολύτως τίποτε -όπως όλοι οι νεοσύλλεκτοι-, προσήλθε με συνοδεία και με σάκο επ’ ώμου. Στη διάρκεια των ημερών αυτών έστελνε μέσα από το στρατόπεδο φωτογραφίες στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και, το χειρότερο απ’ όλα, του επέτρεψαν να κάνει πάρτι γενεθλίων έξω από το στρατόπεδο(!). Και όλα αυτά με προφανή στόχο την αυτοπροβολή του ως πολιτικού αρχηγού κόμματος, με την ένοχη ανοχή του διοικητού του στρατοπέδου (τον έλεγξε, άραγε, κανείς ανώτερός του για όλα αυτά τα πρωτοφανή;).

Το δεύτερο αφορά συνέντευξή του σε ένα κανάλι, στην οποία προβλήθηκε βίντεο για το νέο υπερπολυτελές διαμέρισμα που αγόρασε για να μείνουν με τον σύζυγό του στο Κολωνάκι, αξίας 1.800.000 ευρώ(!). Πρόκειται για προκλητική προσβολή όσων ανήκουν στον χώρο της Αριστεράς (και όχι μόνο), με τη δικαιολογία ότι αυτή η ενέργειά του έγινε για να είναι διαφανή τα οικονομικά του. Ουσιαστικά, όμως, ήταν ακόμα ένας τρόπος αυτοπροβολής του.

Ο μόνος τρόπος για να είναι διαφανή τα οικονομικά του είναι η άμεση κατάθεση στη Βουλή και η δημοσιοποίηση της δήλωσής του «Πόθεν Εσχες» για την ακίνητη και κινητή περιουσία του και τους τρόπους απόκτησής της προκειμένου να τη γνωρίζουν οι εκλογείς στις ευρωεκλογές.

Η άλλη δικαιολογία του για την αγορά αυτού του διαμερίσματος ήταν ότι το Κολωνάκι είναι κοντά στη Βουλή και στην Κουμουνδούρου. Θα πρέπει να του θυμίσουμε ότι ο προκάτοχός του και πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής του κόμματος μένει σε ένα απλό διαμέρισμα μακριά από το Κολωνάκι. Να εξετάσει, επίσης, και να δει πού έμεναν κορυφαίοι εκπρόσωποι της Αριστεράς όπως ο Ηλίας Ηλιού, ο Λεωνίδας Κύρκος και ο Χαρίλαος Φλωράκης.

Τα παραπάνω είναι μερικά από τα προκλητικά γεγονότα της συνεχούς αυτοπροβολής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο εσωτερικό της χώρας. Το ίδιο ισχύει και για όσα συνέβησαν στη Νέα Υόρκη, τόσο στην παρέλαση όσο και μέσα ακόμα στην εκκλησία.

Σε κάποια ομιλία του, στα Χανιά νομίζω, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε τη λέξη ταπεινοφροσύνη. Τι σημαίνει όμως η λέξη αυτή; Αντιγράφω από το Χρηστικό Λεξικό της Ακαδημίας Αθηνών:

«Ταπεινοφροσύνη: έλλειψη εγωισμού, αλαζονείας, σεμνότητα, ταπεινότητα».

Εχει, άραγε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτηθεί αν είχαν και έχουν καμιά σχέση με αυτά τα χαρακτηριστικά ο τρόπος με τον οποίο μιλάει και ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζει τις αμφιλεγόμενες απόψεις του για διάφορα θέματα, που κάθε άλλο παρά αριστερές είναι;

Στην παρατήρηση αυτή μπορεί να προβληθεί το επιχείρημα ότι παρόμοια αλαζονικός είναι και ο τρόπος με τον οποίο μιλά ο πρωθυπουργός όταν παρουσιάζει τις θέσεις της κυβέρνησης. Αυτό είναι αλήθεια, αλλά τόσο το χειρότερο γι’ αυτόν.

Εν όψει των επικείμενων ευρωεκλογών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει διάφορες δηλώσεις σε ό,τι αφορά το ποσοστό που στοχεύει να λάβει σ’ αυτές το κόμμα του, δηλώσεις που ξεκινούν από ένα ποσοστό πάνω από εκείνο είχε πάρει στις εκλογές του περασμένου Ιουνίου μέχρι ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα και ότι εκείνος είναι έτοιμος να αναλάβει πρωθυπουργός. Αν όμως δει κανείς όλες τις δημοσκοπήσεις, είναι προφανές ότι ζει εκτός τόπου και χρόνου.

Τέλος, αν διαβάσει την πολιτική ιστορία του τόπου θα διαπιστώσει ότι όλοι οι διατελέσαντες πρωθυπουργοί της χώρας πέρασαν πάρα πολλά χρόνια από την ημέρα που μπήκαν στην πολιτική (μερικοί από τα φοιτητικά τους χρόνια, όπως ο προκάτοχός του) για να φτάσουν σ’ αυτό το αξίωμα.

Από τα όσα προαναφέρθηκαν είναι σαφές ότι η συνεχής αυτή αυτοπροβολή, με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο, του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ επισκιάζει και μεταλλάσσει το κόμμα του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον του.

Πρώην: αντιπρόεδρος της Βουλής, υπουργός και καθηγητής της ΑΣΟΕΕ

https://www.efsyn.gr/stiles/apopseis/432162_i-synehis-aytoproboli-toy-proedroy-toy-syriza-episkiazei-kai-metallasse

Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.