Αθλος (;) Κασσελάκη

Αθλος (;) Κασσελάκη

  • |

Θέλουμε δεν θέλουμε οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι, σύμφωνα βεβαίως με τις απανωτές τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο κ. Κασσελάκης και το κόμμα του οποίου είναι πρόεδρος έχουν καταφέρει έναν άθλο με το να φαίνονται να κινούνται, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, κοντά στο 17%. Είναι άξιο παρατήρησης αυτό το ποσοστό διότι πολλά έχουν ακολουθήσει μετά την εκλογή του στην αρχηγία του κόμματος πριν από περίπου οχτώ μήνες.

Γιώργος Σταματόπουλος

Πρώτο και κύριο η έξοδος μιας ομάδας έντεκα-δώδεκα βουλευτών με αποτέλεσμα την απίσχνανση της κοινοβουλευτικής του ομάδας –μάλιστα η ομάδα αυτή θεωρείται ότι στελεχώνεται εξ αρκετών από τις ιερές αγελαδίτσες της Αριστεράς [και ας ψήφισαν αγόγγυστα όλα τα μνημόνια… Εντάξει, επέλεξαν, ισχυρίζονται, το μη χείρον βέλτιστον προκειμένου να φύγει η επάρατος Δεξιά και, αντιθέτως, την έφεραν στην εξουσία με βιολιά και κλαρίνα, νταούλια και λοιπά· και άντε τώρα να ξεκουμπιστεί].

Δεύτερο, το πολύ σημαντικό. Ο κ. Κασσελάκης έχει να αντιμετωπίσει την εχθρικότητα της κοινωνίας απέναντι στο πρόσωπό του επειδή δήλωσε εξ αρχής ο άνθρωπος τη σεξουαλική του ταυτότητα –τι πιο ειλικρινές και τίμιο [και γενναίο, αν αναλογιστούμε σε ποιον λαό απευθύνεται]· αλλά όχι μόνο εχθρικότητα. Περισσεύει, κυρίως στα χωριά και τις κωμοπόλεις, η χλεύη και η ειρωνεία και η χυδαιότητα, η λεκτική ταπείνωσή του. Ολα αυτά από οικογενειάρχες, μικρούς και παλιούς, από νέους και νέες, με λαμπρές βέβαια εξαιρέσεις σε όλο το φάσμα των ηλικιών.

Δέκα-δώδεκα μέρες σε ένα χωριό κατά τις προεόρτιες, εορταστικές και μεθεόρτιες μέρες αρκούν για να αντιληφθεί κανείς το πνεύμα και το ύφος εκείνων που ολοφύρονται πώς βρήκε τέτοιο «κακό» την ελληνική κοινωνία. Σε αυτούς τους τόπους βλέπει κανείς ανάγλυφα τον φουντωμένο ρατσισμό, εθνικό και κοινωνικό, ο οποίος φαίνεται βαθιά ριζωμένος στην ελληνική κοινωνία, και μαζί με αυτόν για τους Τσιγγάνους [τους Ρομά] αιωρείται επικίνδυνα στην κάθε μέρα, θεωρείται δε αποδεκτός αφού ουδείς αντιδρά σε αυτήν την άθλια συμπεριφορά. Χειρότεροι απ’ όλους είναι οι τάχα μου Αθηναίοι, που επισκέπτονται τα χωριά όποτε τους καπνίσει. [Στους σαράντα-πενήντα θαμώνες του καφενείου αντιδρούν, αλλά μάταια, ένας-δυο άνθρωποι οι οποίοι γλιτώνουν κι αυτοί την επίθεση λόγω γνωριμίας εξ απαλών ονύχων με τους λυσσασμένους ηθικορρήμονες.]

Δεν κρίνεται εδώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ως πολιτικός, δεν νομίζω εξάλλου να ασχοληθεί κανείς σοβαρά με τις πολιτικές του στρακαστρούκες, που τις πετάει αλόγιστα, χωρίς περίσκεψιν, χωρίς αιδώ, δώθε κείθε. Το να διατηρεί όμως ποσοστά που είχε και ο προκάτοχός του, ο πολύς αλλά τόσο ολίγιστος κ. Τσίπρας, είναι σίγουρα κατόρθωμα, με το μειονέκτημα επιπλέον της εξόδου ισχυρών πρώην κυβερνητικών στελεχών από τον κορμό του κόμματος. Ισως η παρουσία του νεαρού πολιτικού να είναι μία ρωγμή στον μολυβένιο κόσμο των ιδεών και της πολιτισμικής συμπεριφοράς της ελληνικής κοινωνίας. Ισως να ήταν απροσδόκητη και οιονεί βίαιη η είσοδός του στην πολιτική μανούβρα του συστήματος, έχει όμως ταράξει αναντίρρητα τα στάσιμα νερά με πιθανή προοπτική να βγούμε από τον βούρκο της απάθειας και της αδράνειας, έστω μέσα από αρνητικές, αγκυλωμένες φαντασιώσεις· λέμε…

https://www.efsyn.gr/stiles/yposimeioseis/433277_athlos-kasselaki

Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.