Νέα Αριστερά: Συνεχίζουμε, αλλά πώς;

Νέα Αριστερά: Συνεχίζουμε, αλλά πώς;

  • |
Το αποτέλεσμα για τη Νέα Αριστερά είναι κακό.  Όπως είναι συνολικά πολύ κακό σχεδόν σε όλη την Ευρώπη για την Αριστερά και τις προοδευτικές δυνάμεις. Η άνοδος της Ακροδεξιάς είναι μια εφιαλτική πραγματικότητα. Η αποδοκιμασία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, στην Ελλάδα πήρε τα χαρακτηριστικά της αποχής και της διεξόδου προς ακροδεξιές ή αντιπολιτικές κατευθύνσεις.  
Όμως, η Νέα Αριστερά, το κόμμα μας, βγαίνει από αυτή τη μάχη πιο ενισχυμένο και αξιόμαχο από την  άποψη της οργάνωσης και της συμμετοχής χιλιάδων αγωνιστών της Αριστεράς στην εκλογική μάχη. Κι αυτό για μια δύναμη της Αριστεράς είναι κάτι εξαιρετικά σημαντικό, πέραν μιας πρόσκαιρης ήττας. Και με μια νέα σημαντική ηγετική παρουσία σε εθνικό επίπεδο, αυτή του Αλέξη Χαρίτση.
Η Νέα Αριστερά, μια νέα πολιτική δύναμη, προερχόμενη κι αυτή από τα θραύσματα της στρατηγικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που αποδεικνύεται ότι δεν ξεπερνιούνται από τη μια μέρα στην άλλη,  χρειάζεται χρόνο ακόμη. Χρειάζεται σοβαρή συζήτηση, ανάλυση και αυτοκριτική για να πείσει ότι είναι και Νέα και Αριστερά και όχι μια απόπειρα αναβίωσης κάποιου “καλού ΣΥΡΙΖΑ” του παρελθόντος, ειδικά του “μνημονιακού” ΣΥΡΙΖΑ, μετεξέλιξη και μετάλλαξη του οποίου είναι το σημερινό εθνολαϊκιστικό κεντροδεξιό κακέκτυπο μόρφωμα υπό τον Στέφανο Κασσελάκη.
Η Νέα Αριστερά, φεύγει λαβωμένη αλλά υπερήφανη και πεισμωμένη από την κρίσιμη μάχη των Ευρωεκλογών, που όμως δεν ήταν ο κύριος πόλεμος. Ανασυντάσσεται και  αναπτύσσεται για να δώσει τους νέους αγώνες, σε όλα τα πεδία. Αναζητά και διερευνά πολιτικές συγκλίσεις με όμορα ρεύματα και τάσεις της Αριστεράς, προσβλέποντας σε ανασυνθέσεις, με αυτοκριτική διάθεση όλων των πλευρών.
Θα συνεχίσουμε. Μέσα στο Κοινοβούλιο και στους αγώνες έξω από αυτό. Είμαστε μια διακριτή πολιτική δύναμη, εκπροσωπούμε υπαρκτές κοινωνικές δυνάμεις και πολιτικές αναζητήσεις. Στις εθνικές εκλογές που θα διεξαχθούν το αργότερο σε τρία χρόνια, το εγχείρημά μας θα ριζώσει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και θα δικαιωθεί.
Στην πορεία προς το 1ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Αριστεράς, συσπειρωμένοι και ενωμένοι,   θα επιδιώξουμε να εκφράσουμε το χώρο της Ανανεωτικής Ριζοσπαστικής Αριστεράς και να τον καταστήσουμε ξανά κυρίαρχο και νικηφόρο ρεύμα στην ελληνική κοινωνία.
Με πίστη στις ιδέες μας, με εμπιστοσύνη στην πολιτική μας πρόταση.
Συνεχίζουμε!
*Μέλος του Πανελλαδικού Μεταβατικού Συντονιστικού της Νέας Αριστεράς
Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.