Τα άκρα και οι προστάτες της Δημοκρατίας

Τα άκρα και οι προστάτες της Δημοκρατίας

  • |

Σε ένα πράγμα οφείλουμε να συμφωνήσουμε.Πως σήμερα δεν υπάρχει δεξιά και αριστερά με την σημασία που είχε παλιότερα αυτός ο διαχωρισμός.Στην κρεατομηχανή του καπιταλισμού έχουνε μπει όλοι τους, και προσφέρουνε τις υπηρεσίες τους με το αζημίωτο.

  • Ανώνυμος και Μαύρη λίστα

Ή μάλλον καλύτερα να πούμε πως η λεγόμενη δεξιά κάνει πάντα αυτό που ξέρει καλύτερα.Να δίνει την ευκαιρία στα κάθε λογής λαμόγια να πλουτίσουν,εις βάρος του Δημοσίου και εις βάρος των φτωχών πουλώντας στο ηττημένο πόπολο πατριδολαγνεία, νομιμότητα,δημοκρατία,καθώς και άλλες έννοιες περιτυλιγμένες με μπόλικες φανφάρες και ψέματα εναρμονισμένα πλήρως στο πνεύμα της κάθε εποχής.Για την δεξιά δεν χρειάζεται να πούμε πολλά.Για την αριστερά ναί.

Η  Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ,αυτή που υποτίθεται θα αγωνιζόταν για τον φτωχό λαό,που θα έδινε ένα πλήγμα στον θριαμβευτή καπιταλισμό,παρέδωσε πνεύμα και σώμα πρίν κάν μπεί στο γήπεδο.Όλα ήταν κανονισμένα από πρίν και πλέον θεωρώ άσκοπο αλλά και κουραστικό να ασχοληθούμε με υποτιθέμενες αιτίες ή ακόμη να δώσουμε κάποιο συγχωροχάρτι λόγω ανωτέρας βίας κλπ.

Αυτό που είναι ξεκάθαρο στο 2016 είναι πως Αριστερά που να εκπροσωπεί την επανάσταση και τη δικαιοσύνη των ανθρώπων δέν υφίσταται σήμερα.Μπορεί να υφίσταται στα μυαλά ορισμένων που αναμένουν ακόμη να ωριμάσουν οι συνθήκες ή να τους δώσει το ίδιο σύστημα που τους έχει σκοτώσει τελείως, μία ευκαιρία να κάνουν την επανάσταση. Δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο.Αυτό το σύστημα δεν κάνει τέτοια λάθη. Κι αν κάνει, τα διορθώνει. Αυτό λοιπόν που υπάρχει σήμερα, είναι τα γνωστά κόμματα και κάποιες σκόρπιες οργανώσεις.

Τα γνωστά κόμματα ό,τι κι άν λένε πως πρεσβεύουν το λένε έχοντας πάρει άδεια από το ίδιο σύστημα και από τους ίδιους νόμους,από αυτούς που όπως είπαμε πολλές φορές, ανήκει η ζωή μας.Οι άλλες οργανώσεις ψάχνουν ακόμη να βρούνε μία κοινή συνισταμένη για να οργανώσουν μία πορεία π.χ. 100 ατόμων και όπως και οι αναρχικοί θα διυλίσουν τον κώνωπα άπειρες φορές για να σιγουρευτούν πως δεν θα παρεκκλίνουν της πολιτικής ορθότητας την οποία τηρούν με ευλάβεια μόνο όμως στο μυαλό τους ή στην αυλή τους…

Για να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Αριστερά χωρίς επαναστατικό σχέδιο δεν υπάρχει.Δεν είναι αριστερά,είναι κάτι άλλο.Υπάρχει μόνο ως καρικατούρα στην σύγχρονη κρεατομηχανή του καπιταλιστικού συστήματος που μεσουρανεί και θριαμβεύει εις βάρος δισεκατομμυρίων ανθρώπων.Είναι μέρος της, όπως και η λεγόμενη δεξιά.Είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος.Γι’αυτό και ο παμπόνηρος Τσίπρας,αυτό το βαλτό πρωθυπουργικό σκυλάκι των καπιταλιστών,όπως και οι προηγούμενοι όπως και οι επόμενοι λέει πως δεν υπάρχει εναλλακτική.Αυτό είναι αλήθεια.Με κανέναν από δαύτους δεν υπάρχει.

Μπορεί να υπάρξει;Ίσως… σε μία άλλη εναλλακτική πραγματικότητα.Εκεί όπου οι άνθρωποι θα καταλάβουν τί πραγματικά συμβαίνει και θα στραφούν ενάντια στον κοινό τους εχθρό.Μέχρι τότε όλοι μας,ατομικά και συλλογικά κάνουμε αναλύσεις,σχέδια και περιμένουμε.Ο καθένας την δική του ανάσταση.

Η αριστερά πάντως που κάποιοι περιμέναμε έχει πεθάνει πρό πολλού, όταν και αποκήρυξε την παρανομία και εντάχθηκε πλήρως στην νομιμότητα,την νομιμότητα αυτών που υποτίθεται πώς θα πολεμούσε.Την νομιμότητα της αθλιότητας.Γιατί όπως έχουμε ξαναπεί,αυτή η νομιμότητα είναι η νομιμότητα του να μας εκμεταλλεύονται και να μας σκοτώνουν.Οικονομικά,σωματικά και ψυχολογικά.Αυτό που ζούμε τώρα,είναι μία ακραία κατάσταση που λόγω έλλειψης πολιτικής εναλλακτικής και επειδή συμβαίνει παντού στον κόσμο και για μεγάλο χρονικό διάστημα,μας φαίνεται φυσιολογικό.Ε λοιπόν όσο και να φωνάζουνε οι επαγγελματίες απατεώνες και ο κάθε σκατομαλάκας απολιτίκ καριερίστας, δέν είναι ούτε φυσικό ούτε και λογικό.Και άν δεν υπήρχε ένας  τελειοποιημένος,παντοδύναμος και αμείλικτος μηχανισμός που να προστατεύει τους ολιγάρχες και τους πολιτικούς αλήτες και που να καταδιώκει και να καταδικάζει «νόμιμα» τους φτωχούς,αυτά τα σκουλήκια που θέλουν να λέγονται άνθρωποι,θα βρισκόντουσαν εκεί που πρέπει.

Ξέρω πως σε πολλούς ανθρώπους δεν αρέσουν οι ακρότητες και οι υπερβολές στην πολιτική.Δέν τους αρέσει η βία,οι θάνατοι και άλλα διάφορα.Αυτοί οι άνθρωποι ξεχνούν πως ζούνε σε ένα βίαιο κόσμο.Ξεχνούν πως ο πολιτισμός του σήμερα,οι αυτοκρατορίες,τα βασίλεια και οι σημερινές κυβερνήσεις,τα κράτη στηρίχθηκαν και στηρίζονται πάνω σε δισεκατομμύρια σκοτωμένων ανθρώπων της διπλανής πόρτας.Όλοι τους καταδικάζουν την βία απ’όπου κι άν προέρχεται.Εκτός κι άν προέρχεται από τον βαθιά πληγωμένο εγωϊσμό τους ή την ηττημένη εθνική τους συνείδηση.Τότε κάθε θάνατος είναι δίκαιος,ευλογημένος και καθαγιασμένος από μία θρησκευτική πίστη που ακόμη και σήμερα βρυκολακιάζει στις ψυχές και στα μυαλά των ανθρώπων οδηγώντας τους στον πόλεμο.Τότε όλες οι φρικαλεότητες της Ιστορίας,των ανθρώπων και των εθνών δικαιολογούνται.Γι’αυτό και οι Έλληνες χειροκροτάνε τα τάνκς και θαυμάζουν τις εκστρατείες του Μεγάλου Αλεξάνδρου.Μάλιστα παίρνουν τα παιδάκια τους από το χεράκι για να δούνε τις φονικές μηχανές που κατασκεύασε ο άνθρωπος για να σκοτώσει τον συνάνθρωπό του.Αλλά γενικά…είναι κατά της βίας.Τί υποκρισία…

Αλλά βία με βία δέν είναι ίδια.Αυτό που βολεύει άπαντες εκτός των φτωχών,είναι να εξισώνεται η βία των φτωχών ενάντια στα κράτη και στους μηχανισμούς της σκλαβιάς με αυτή τη βία των ναζιστών επειδή ακόμη οι συνάνθρωποί μας δέν έχουν συνειδητοποιήσει ποιός είναι τί,και γιατί μάχεται.Ο ολοκληρωτισμός που ζούμε έχει φροντίσει να αλλοιώσει όλες τις έννοιες και με συνεχή παραπληροφόρηση να αναδείξει σε «υγιείς» και «δημοκρατικές» δυνάμεις τα κόμματα που συγκυβέρνησαν και συγκυβερνούνε ακόμη μαζί με τους άλλους που επαναστατούν μόνο στο κοινοβούλιο αφού πάρουν άδεια από τα αφεντικά τους.Έτσι ο φασισμός του συστήματος και της προσπάθειάς του να επιβληθεί με τους νόμους της Αγοράς αλλά και με το ναζισμό,έχει την ίδια σημασία με την βίαιη προπαγάνδα μας ή και πρακτική στην προσπάθειά μας να αφυπνίσουμε τους φτωχούς και να αντιμετωπίσουμε ενεργητικά πλέον το τέρας που μας σκοτώνει.Κι εδώ δέν θα μιλήσω για άστοχες ενέργειες ορισμένων.Εδώ αναφέρομαι στο δικό μας άκρο.Σε αυτό που είναι απέναντι στην αδικία και στη σκλαβιά.Κι έτσι βλέπουμε ένα συνονθύλευμα,ένα συρφετό χρήσιμων ηλίθιων, ρεφορμιστές,υποταγμένοι και υπερασπιστές της αθλιότητας να υπερασπίζονται το δικαίωμα στην εκμετάλλευση και στη σκλαβιά.Η ανθρωπότητα ηττήθηκε γιατί παραδόθηκε στα ψέματα και στα υλικά και πνευματικά μπιχλιμπίδια  που της έταξε ο αδηφάγος καπιταλιστής.Παραδόθηκε όταν έπαψε να μάχεται για το δίκαιο παρά μόνο για την ιδιωτεία και την ιδιοτέλεια.Πέθανε όταν έκανε ειρήνη με τους ψευδοδημοκράτες.Αυτοί λοιπόν που είναι κατά των άκρων,ήδη έχουν διαλέξει στρατόπεδο κι ας μήν το παραδέχονται.

Κι έτσι τους βλέπουμε όλους,μαζί με τους πατριδοκάπηλους ναζιστές της ΧΑ να αναδεικνύονται σε προστάτες και σωτήρες της Ελλάδος.Το τί προστατεύουν και τί σώζουν το έχουμε δεί εδώ και δεκαετίες.Έχοντας συμπαραστάτες την αστυνομία,το στρατό,τους δικαστές,τους εισαγγελείς,τις τράπεζες,τα αφεντικά,την Εκκλησία, είναι ανεμιγμένοι σε αμέτρητα σκάνδαλα,υπεύθυνοι για την οικονομική και πολιτιστική καταστροφή της Ελλάδας,συνένοχοι σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.Συνυπεύθυνοι για την ανεργία,τις αυτοκτονίες,την εξαθλίωση,την φτώχεια εκατομμυρίων Ελλήνων και συμπαραστάτες ενός συστήματος το οποίο εγκληματεί κατά των δισεκατομμυρίων φτωχών του πλανήτη εδώ και εκατοντάδες να μη πώ χιλιάδες χρόνια.

Άν εδώ αρνηθούμε να δούμε την βαρβαρότητα αυτού του συστήματος,άν αρνηθούμε να κατανοήσουμε την βίαιη επιβολή ενός απολύτως διεφθαρμένου καθεστώτος,άν συνεχίσουμε να πιστεύουμε πως θα γίνει κάποιο «θαύμα» και η ζωή μας θα αλλάξει,τότε να σταματήσουμε εδώ να μιλάμε και να σκάψουμε λάκκους.Γιατί τόσο καιρό αυτό κάνουμε.Σφυρίζουμε αδιάφορα σάν κοινωνία,γυρνάμε το κεφάλι αλλού,κοιτάμε πέρα,κάνουμε πως δεν ακούμε αλλά το μόνο που κάνουμε είναι να καταδικάζουμε τον εαυτό μας,να τον παραδίδουμε στο έλεος των κομμάτων και των ολιγαρχών. Να μαλώνουμε μεταξύ μας για την πολιτική ορθότητα.Στα τσακίδια η πολιτική ορθότητα!Σε λίγο θα πληρώνουμε και τον αέρα που αναπνέουμε. Όλα έχουν ξεπουληθεί και η ζωή μας είναι υποθηκευμένη .

Αυτό που θέλουμε να φέρουμε είναι ο Κομμουνισμός.Και αυτό να γίνει ξεκάθαρο. Δεν υπάρχει απολιτίκ στάση και ουδετερότητα στον πόλεμο που ζούμε.Ούτε θα κρυφτούμε πίσω από την πολιτική ορθότητα της δημοκρατίας των δημίων ή της κομματικής γραμμής των σιωπηλών επαναστατών του κοινοβουλίου και των τηλε παραθύρων.

Αυτό που θέλουμε, δεν είναι μία ακόμη ελπίδα που θα ξεπηδήσει από τις ταχυδακτυλουργίες του συστήματος. Δεν θα είναι μία Δημοκρατία που οι δημοκράτες ισχυροί θα σκλαβώνουν και θα εκμεταλλεύονται τους ανίσχυρους και τους αναλώσιμους του συστήματος.Αυτός ο Κομμουνισμός δεν είναι ο Κομμουνισμός του κράτους, ούτε το πεθαμένο όραμα του παρελθόντος. Αυτός ο Κομμουνισμός είναι ο αγώνας στο τώρα για την οικοδόμηση του αύριο. Είναι ο αγώνας της ίδιας της κοινωνίας. Μιας κοινωνίας βιασμένης από τους σωτήρες της. Αλλά για να ξεκινήσει να αγωνίζεται μία κατακερματισμένη κοινωνία,θα πρέπει πρώτα να οργανωθεί. Γιατί ο εχθρός είναι τόσο καλά οργανωμένος που ελέγχει τα πάντα. Ακόμη και το μυαλό μας.

Και ποτέ μα ποτέ δεν θα επιτρέψουν οι ηγεμόνες τους σκλάβους, να διεκδικήσουν αυτό που τους ανήκει. Την ελευθερία να ορίζουμε εμείς οι ίδιοι ισότιμα την ζωή μας μέσα σε μία ισότιμη κοινωνία. Αν λοιπόν οι φτωχοί Έλληνες θέλουν τη χώρα τους πίσω, θα πρέπει πρώτα να μάθουν να σώζουν τον συνάνθρωπό τους και όχι να αναζητούν τις ατομικές σανίδες σωτηρίας.Θα πρέπει επιτέλους να μάθουν ποιος είναι ο εχθρός τους και όχι να παίρνουν το μέρος της κυβέρνησης, των μπάτσων και των ναζιστών.

Για να υπάρχει μέλλον σε αυτή τη χώρα,θα πρέπει οι πολίτες να μάθουν να σκοτώνουν τους ισχυρούς.Και όχι να κρύβονται στα μικρο-εγωϊστικά συμφέροντα,ούτε να περιμένουν από έναν Τσίπρα ή Μητσοτάκη να τους φέρει την ανάπτυξη.Ούτε να αναπολούν τους ήρωες του παρελθόντος και τις εθνικιστικές αυταπάτες.Θα πρέπει να αναζητούν την εξέγερση και να μην είναι εθελόδουλοι.Θα πρέπει ο καθένας μας να ξέρει πως σήμερα εσύ αύριο εγώ.Πως στα μάτια του τέρατος είμαστε όλοι ίδιοι και άν δεν το σκοτώσουμε,μοιραία θα μας σκοτώσει…


ΥΓ. Το πρώτο βήμα είναι να διαλυθούν οι κομματικές βάσεις και οι οργανώσεις της Αριστεράς.Οι οργανώσεις και οι συλλογικότητες της Αναρχίας να γίνουν μία.Στη συνέχεια μία συνεργασία όλων των δυνάμεων και των ανθρώπων που στοχεύουν στην επανάσταση και στον Κομμουνισμό.Ένας ενιαίος και δυνατός πολιτικός  φορέας με ένα καινούριο πολιτικοκοινωνικό μανιφέστο που θα εμπνεύσει και τους υπόλοιπους σκλαβωμένους λαούς.Μία κήρυξη πολέμου ενάντια  στους ολιγάρχες και το σύστημά τους.


mavrhlista

Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος