Αντιλαβού;

Αντιλαβού;

  • |

Κάτσε να δω πόσα μπορώ να θυμηθώ και αν τα ’χω καταλάβει καλά, πολύ καλά, πάρα πολύ καλά:

– Ο,τι κάνει ο πρωθυπουργός Ν.Δ., γιος πρωθυπουργού Ν.Δ. και σύζυγος Αψογοτάτης είναι τέλειο. Τέλεια στην οικονομία, τέλεια στην εκπαίδευση, τέλεια στην υγεία, τέλεια στον πολιτισμό, τέλεια και στο περιβάλλον. Ακόμα και οι υπουργοί του είναι τέλειοι!

Νόρα Ράλλη

– Ο,τι κάνει ο δήμαρχος Ν.Δ. Αθηναίων, ανιψιός πρωθυπουργού Ν.Δ., εγγονός πρωθυπουργού Ν.Δ., είναι επίσης τέλειο. Εβαλε τα πανάκριβα χουντογλαστρόνια (γιατί άραγε;) τα ποτίζει κάθε μέρα (τόνοι νερού), πέρυσι τέτοιο καιρό έβαλε και τρομερά πρωτοποριακά, σου λέει, φωτάκια και ένα επίσης πρωτοποριακό πτώμα αληθινού δέντρου στο Σύνταγμα. Τα τελευταία προς τέρψιν των Αθηναίων (;). Τα πρώτα με αφορμή τον κορονοϊό (!).

– Τα πανάκριβα χουντογλαστρόνια με τους χουντοφοίνικες στέκουν ακόμη (γιατί άραγε;) απέναντι απ’ τη Βουλή, που χουντοφωτίζεται με χουντοσύμβολα.

– Οχι! Ολα αυτά δεν είναι για να συνηθίζει ο κόσμος σε χουντοκαταστάσεις. Είναι για να αισθάνεται και πολύ μουράτος που ζει (μα δεν κάνει να περπατάει) σε μια τέτοια γκλαμουρομουράτη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Αισθητικό, καλέ, είναι το θέμα – όχι πολιτικό. Μην μπερδεύεσαι.

– Αισθητικό, για την κυβέρνηση, είναι, όπως φαίνεται, το θέμα και για τις ΜΕΘ. Σου λέει, αλλιώς είναι να ψυχορραγείς σε ιδιωτικές κλινικές που χρυσοπληρώνεις και αλλιώς στο ταπεινό ΕΣΥ.

– Και ένα ακόμα, μπόνους: οι νέοι φταίνε για τη νέα έξαρση της πανδημίας. Που όταν μπαίνουν στο μετρό δεν κολλάνε, όταν βγαίνουν και «διασκεδάζουν» κολλάνε και όταν ξαναμπαίνουν δεν κολλάνε. Ο πρώτος τέλειος τα είπε όλα αυτά… Αντιλαβού;

efsyn.gr/