ΕΚΑΣ-Φάρμακα: Νεοδικομματικές (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ) αθλιότητες

ΕΚΑΣ-Φάρμακα: Νεοδικομματικές (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ) αθλιότητες

  • |

Το 2014 η κυβέρνηση είχε συμφωνήσει με την τρόικα για την κατάργηση του ΕΚΑΣ. Ο Τσίπρας φώναζε τότε στη Βουλή ότι ούτε να το φανταστεί δεν θα μπορούσε κανείς ότι θα υπήρχαν βουλευτές που θα έκοβαν το ΕΚΑΣ. Μιλούσε για τους βουλευτές της ΝΔ.

Η ΝΔ δεν πρόλαβε. Εγιναν οι εκλογές του 2015. Και μετά τι έγινε; Ο,τι δεν πρόλαβε η ΝΔ το διέπραξε ο ΣΥΡΙΖΑ. Το 2016, ο ΣΥΡΙΖΑ που θα στήριζε τους συνταξιούχους, ήταν αυτός που ήρθε και έκοψε με τον Κατρούγκαλο το ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους. Η κλιμακωτή περικοπή μέχρι το 2019 στέρησε από χιλιάδες απόμαχους της δουλειάς το συγκεκριμένο μικρό βοήθημα.

Και στη συνέχεια τι έκαναν; Αφού λοιπόν πρώτα πετσόκοψαν το ΕΚΑΣ στη συνέχεια «βάφτισαν» ως …αντίμετρο την απαλλαγή από την φαρμακευτική δαπάνη για όσους συνταξιούχους λαμβάνουν μέχρι 500 ευρώ.

Πρόβλεψαν, δε, η… παροχή τους να έχει ημερομηνία λήξης το τέλος κάθε έτους. Ηρθε μετά η κυβέρνηση της ΝΔ και ανανέωσε την «περίοδο χάριτος» μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020.

Με βάση τους νόμους τους, συνεπώς, η παράταση της δωρεάν χορήγηση φαρμάκων για τους χαμηλοσυνταξιούχους που τους κόπηκε το ΕΚΑΣ, λήγει για μια ακόμα φορά σε λίγες μέρες, όπως προβλέπει το άρθρο 2 του ν. 4655/2020. Από την 1η Ιανουαρίου χιλιάδες ηλικιωμένοι εν μέσω πανδημίας θα έπρεπε να πληρώνουν συμμετοχή για τα αναγκαία φάρμακά τους. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για συνταξιούχους με μεικτή σύνταξη μέχρι 500 ευρώ και υπολογίζονται σε 606.280 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας.

Κατόπιν αυτών και μετατρέποντας την ανάγκη σε φιλοτιμία, μετά το νέο σάλο που προκλήθηκε από τις συνέπειες των πολιτικών τους, ο πρωθυπουργός μέσω ανάρτησης στο διαδίκτυο σε ρόλο «ηλεκτρονικού Μωυσή», κι αφού από χτες ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ανταλλάσσουν χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων πολιτικής υποκρισίας και αθλιότητας για το θέμα, ανακοίνωσε ότι το μέτρο θα παραταθεί και το 2021.

Τουτέστιν: Ο Τσίπρας που έκοψε το ΕΚΑΣ ζήτησε να υπάρξει παράταση του μέτρου της παροχής δωρεάν φαρμάκων. Ο δε Μητσοτάκης που διατήρησε το νόμο ισχυρίζεται «Οι απόμαχοι της δουλειάς, ειδικά όσοι τα βγάζουν πέρα με λίγα, θα έχουν πρώτοι την φροντίδα μας και στη νέα χρονιά»…

Με άλλα λόγια: Αυτοί που όλοι μαζί έχουν καταλεηλατήσει τους συνταξιούχους, που έχουν ψηφίσει και διατηρούν εν ισχύ τους νόμους της ληστείας (μεταξύ αυτών και της κατάργησης του ΕΚΑΣ), εμφανίζονται να εναλλάσσονται στον ρόλο του… Αη Βασίλη με ξένα – και κλεμμένα από τις πολιτικές τους – κόλλυβα.

«Η καλύβα του Χότζα» στη νέα έκδοση με πρωταγωνιστές τους Μητσοτάκη και Τσίπρα…

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Εκατοντάδες χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι θα έχουν και το 2021 δωρεάν τα φάρμακά τους, χωρίς καμία δική τους επιβάρυνση ή συμμετοχή. Είναι προσωπική μου επιλογή να διατηρηθεί το ευνοϊκό καθεστώς που, με κυβερνητική απόφαση, ίσχυσε και κατά το 2020. Η Πολιτεία μένει πάντα δίπλα στην κοινωνία. Και οι απόμαχοι της δουλειάς, ειδικά όσοι τα βγάζουν πέρα με λίγα, θα έχουν πρώτοι την φροντίδα μας και στη νέα χρονιά».

http://sioualtec.blogspot.com/

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.