Κίνδυνος θάνατος: η εκκλησία της ανυπακοής και η κυβέρνηση της ανοχής

Κίνδυνος θάνατος: η εκκλησία της ανυπακοής και η κυβέρνηση της ανοχής

  • |

Δημήτρης Κανελλόπουλος

A-
A+

Ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως και εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Αθηναγόρας ήταν αποκαλυπτικός σήμερα.

Έδωσε συνέντευξη στον Alpha 98.9, στον Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Γιώργο Σμυρνή και είπε πολλά και διαφωτιστικά για όσα τρομακτικά παρακολουθήσαμε σήμερα με τις ανοιχτές εκκλησίες. «Εμείς δείξαμε ανυπακοή και η κυβέρνηση έδειξε ανοχή», είπε κι έδωσε με μία φράση το στίγμα της ημέρας, την άτυπη συμφωνία μεταξύ εκκλησίας και κυβέρνησης. «Σιωπηρή ανακωχή» είπε ο ήρεμος, σήμερα, ΣΚΑΪ, αυτός που ήταν έξαλλος με όσους έκαναν βόλτα στο Φλοίσβο, αλλά τώρα είδε απλώς «διαφορετικά Θεοφάνεια με περιορισμούς και “παραφωνίες”».

«Δεν γνωρίζω αν υπήρξε συνεννόηση σε ανώτατο επίπεδο, δεν γνωρίζω καν τι συζητήθηκε ανάμεσα στον κ. Πρωθυπουργό και τον Αρχιεπίσκοπο», συνέχισε ο Μητροπολίτης. «Αλλά νομίζω ότι σοφά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εφήρμοσε αναλογικά μέτρα, όπως γίνεται και στις διαδηλώσεις. Νομίζω ότι αυτό ήταν μία απόφαση δικιά του και των στελεχών της Αστυνομίας».

Ο τέλειος διασυρμός της Ελληνικής Αστυνομίας, να μην τηρείται ο νόμος και οι αστυνόμοι να παρακολουθούν διακριτικά. Ή να μην παρακολουθούν καν: «Εμείς δεν είχαμε καθόλου αστυνόμευση εδώ στο Ίλιον» είπε ο κ. Αθηναγόρας. «Ξέρω πάρα πολύ καλά ότι ο διοικητής του τμήματος με τους αστυνομικούς είχαν περάσει από τις εκκλησίες. Ήταν η απόφαση του κ. Χρυσοχοΐδη πιστεύω, δεν ξέρω. Δεν το ξέρω μετά βεβαιότητας».

Σήμερα λοιπόν ζήσαμε τον πλήρη εξευτελισμό:

Της εκκλησίας που δεν υπολογίζει τίποτε, ούτε καν τους πιστούς της.
Της κυβέρνησης και δεν χρειάζεται να το εξηγήσω.
Της αστυνομίας που χτυπάει πιτσιρίκια χωρίς λόγο, αλλά σκύβει το κεφάλι και κάνει τον σταυρό της για να την αγιάσει ο παπάς.
Των ΜΜΕ, πολλών ΜΜΕ, που έκαναν την πάπια σήμερα.
Σήμερα ζήσαμε μία εξαιρετικά ωραία ημέρα.

.efsyn.gr

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.