Προτεραιότητες

Προτεραιότητες

  • |

Η είδηση ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να προσλάβει 1.000 -σε πρώτη φάση- αστυνομικούς και ειδικούς φρουρούς που θα περιπολούν στα Πανεπιστήμια, προκάλεσε έντονη αντίδραση τόσο για τη βαριά φορτωμένη σημειολογία της ενέργειας αυτής όσο και για τις προτεραιότητες που φαίνεται να βάζει η Ν.Δ. ειδικά αυτήν τη δύσκολη περίοδο.

Διαλεκτή Αγγελή
Οταν τα σχολεία ανοιγοκλείνουν γιατί ακριβώς δεν έχουν ληφθεί μέτρα, είναι τουλάχιστον προκλητικό να αποφασίζεται η ίδρυση ομάδας καταστολής εντός των -κλειστών εδώ και σχεδόν ένα χρόνο- Πανεπιστημίων.

Η εκπαιδευτική κοινότητα, ήδη από την πρώτη φάση της πανδημίας, ζητούσε να σπάσουν τα τμήματα προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός, προτείνοντας να διαμορφωθούν κατάλληλα αδιάθετοι δημόσιοι χώροι και να προσληφθούν επιπλέον εκπαιδευτικοί που θα καλύψουν τις αυξημένες αυτές ανάγκες. Τι έκανε η κυβέρνηση; Αύξησε τα όρια των μαθητών ανά τάξη, μοίρασε υπερμεγέθεις μάσκες και μικροσκοπικά παγουρίνο και… αποφάσισε να προσλάβει 1.000 αστυνομικούς και ειδικούς φρουρούς.

Οταν παραμένει άγνωστο πότε θα επαναλειτουργήσει η δευτεροβάθμια, με τους μαθητές και τους υποψηφίους των πανελλαδικών να κάνουν τηλε-μαθήματα, ή μάλλον να ακούν ραδιομεταδόσεις, οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να θεωρηθούν διδακτική διαδικασία, η κυβέρνηση τι κάνει; Λέει ότι «οι εκπαιδευτικοί που είναι στην Γ’ Λυκείου είναι και στην Α’ και τη Β’, άρα δεν μπορούν να είναι ταυτόχρονα κα διά ζώσης και εξ αποστάσεως», ανακοινώνει μείωση της ύλης βασισμένη στα κεφάλαια που έχουν καλυφθεί με τηλεκπαίδευση (άρα δεν έχουν διδαχτεί) και… προσλαμβάνει 1.000 αστυνομικούς και ειδικούς φρουρούς για τα Πανεπιστήμια.

Οταν το προσωπικό καθαρισμού δεν επαρκεί και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό βαράει διπλοβάρδιες για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις σκηνές πολέμου που διαδραματίζονται στα νοσοκομεία, η κυβέρνηση τι κάνει; Προσλαμβάνει 1.000 αστυνομικούς και ειδικούς φρουρούς για να καταστέλλουν τις αντιδράσεις των φοιτητών.

Κάπου το χάσαμε με τις προτεραιότητες.

.efsyn.gr