Χρυσά Βατόμουρα

Χρυσά Βατόμουρα

  • |

Σαν θρίλερ για γερά νεύρα ξεδιπλώνεται η υπόθεση Λιγνάδη, μέρα με τη μέρα, σαν εφιαλτική ταινία που θα μπορούσε να διεκδικήσει όχι τα Οσκαρ ασφαλώς, αλλά τα Χρυσά Βατόμουρα που απονέμονται στις χειρότερες ταινίες της χρονιάς.

Για το 2021, λοιπόν, τα ελληνικά Χρυσά Βατόμουρα:

● Α΄ Ανδρικού Ρόλου, αλλά και για το σύνολο του έργου του στον Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος για πάρα πολλά χρόνια ζούσε μέσα στις φήμες, περιτριγυρισμένος από ανθρώπους του καλλιτεχνικού χώρου που δεν έβλεπαν, δεν ήξεραν, δεν ρώταγαν.

Παρή Σπίνου

● Α΄ Γυναικείου Ρόλου στη Λίνα Μενδώνη που έδωσε μια μοναδική συνέντευξη-τραγωδία στον ρόλο της «εξαπατημένης».

● Β΄ Γυναικείου Ρόλου στην Αννα Παναγιωταρέα για τον ρόλο της υποβολέα, που ακουγόταν πολύ δυνατά.

● Βραβείο Σκηνοθεσίας στη Ν.Δ. που εξακολουθεί να μην αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη και καμία άλλη ευθύνη.

● Βραβείο Μοντάζ στην αξιωματική αντιπολίτευση που εκμεταλλεύεται πολιτικά, κατά το δοκούν, το #MeToo, σωπαίνοντας για τον (πρώην υπουργό των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ), Παύλο Χαϊκάλη.

● Βραβείο Σεναρίου και στα δύο κόμματα, που χθες αναμάσησαν τα ίδια «σενάρια» στη Βουλή.

● Βραβείο Ειδικών Εφέ στον Αλέξη Κούγια, ο οποίος κατάφερε να συνδέσει τις καταγγελίες για Λιγνάδη με την επένδυση στο Ελληνικό.

● Βραβείο Σκηνικών σε όσους κόπτονται για ανοιχτούς διαγωνισμούς στους κρατικούς φορείς του πολιτισμού, ξεχνώντας τους διορισμούς που έκαναν.

● Βραβείο Ενδυματολογίας στους καλλιτέχνες που βάζουν νάρκες διχασμού, αντί να βρίσκονται ενωμένοι στο MeToo.

● Βραβείο Κοινού στα social media, για τον πολυσχιδή ρόλο τους: ντετέκτιβ, δημοσιογράφου, δικηγόρου, εισαγγελέα, δικαστή, ψυχιάτρου, κ.λπ.

Η τελετή απονομής των Χρυσών Βατόμουρων made in Greece προβάλλεται καθημερινά, όλο το 24ωρο, στις μικρές και μεγάλες οθόνες μας…

efsyn.gr