Με μαλώνουν οι φίλοι μου// του Ηρακλή Λογοθέτη

Με μαλώνουν οι φίλοι μου// του Ηρακλή Λογοθέτη

  • |

Τρυφερά είν’ η αλήθεια, αλλά κάποιοι φίλοι με μαλώνουν. Και με εγκαλούν για αφέλεια, επειδή στην προηγούμενη ανάρτησή μου γράφω πως το πολιτικό προσωπικό της χώρας απαρτίζεται στην πλειονότητά του από ανθρώπους ολιγόνοες.

Με ενημερώνουν λοιπόν ότι μεταξύ τους υπάρχουν σκοτεινοί και οπισθόβουλοι τύποι. Υπηρέτες ανάλγητων ταξικών συμφερόντων, πιόνια τραπεζικών επιταγών και μισθοφορικά παράσιτα των επιτηδείων της αρπαχτής.

Μου αραδιάζουν δηλαδή όσα πασίγνωστα σέρνονται στα τηλεοπτικά σοκάκια και βοούν στις πλατείες. Από την πλευρά μου πάλι, όλους αυτούς τους πολιτικάντηδες εξακολουθώ να τους αντιμετωπίζω πρωτίστως ως φυρόμυαλους, γιατί είναι βλακώδες να υποκλίνεσαι δουλικά στην ισχύ του χρήματος αντί να απογειώνεσαι με τα Ηθικά Νικομάχεια του Αριστοτέλη.

Πιστεύω πως είναι προτιμότερο να είσαι τελευταίο βιολί στην ορχήστρα ενός Μπαχ παρά πρώτο στα πάρτυ των χρηματιστών. Κρίνω εντελώς ηλίθιο το να στραπατσάρεις τη ζωή σου σε παράγκες ύποπτων συναλλαγών αντί να κάθεσαι στον εξώστη του Σολωμού.

Δεν βρίσκω καθόλου ευτυχή επιλογή να φεύγεις νηστικός από το πλούσιο γεύμα του Σαίξπηρ και να ζητιανεύσεις ψίχουλα από τα δόντια του καρχαρία της ημέρας. Ούτε θεωρώ τόσο έξυπνο να εξευτελίζεσαι μπροστά στα παιδιά σου μπάζοντας στο σπίτι σου γλοιώδεις επιχειρηματίες του υποκόσμου αντί να δεξιώνεσαι τον Διανοούμενο του Ροντέν και τις χορεύτριες του Ντεγκά.

Γι αυτό αποκαλώ όσους έχουν παρόμοιες ανθυγιεινές συνήθειες λιγονούσηδες. Όλες οι άλλες, φαινομενικά βαρύτερες κατηγορίες, είναι επακόλουθες της λειψής διάνοιας και του σακατεμένου αισθήματος.