Γυναικοκτονία και τηλε-ξεπεσμός με σπασμένα φρένα

Γυναικοκτονία και τηλε-ξεπεσμός με σπασμένα φρένα

  • |

Δεν είναι η πρώτη φορά, ούτε, προφανώς, θα είναι η τελευταία, που η ελληνική τηλεόραση εμπορευματοποιεί μία ανείπωτη τραγωδία. Πάνω που σκέφτεσαι ότι δεν μπορεί να υπάρχει πιο κάτω, έρχεται το επόμενο «χτύπημα» και συνειδητοποιείς ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο.

Ο τηλε-ξεπεσμός έχει σπασμένα φρένα.

Κώστας Μανωλιουδάκης
Το ειδεχθές έγκλημα, με τη διπλή, στυγνή δολοφονία, στα Γλυκά Νερά, η σοκαριστική γυναικοκτονία της μάνας του ίδιου του του παιδιού, το πνίξιμο του σκύλου με το ίδιο του το λουρί, ο ανατριχιαστικός κυνισμός του δολοφόνου (και όχι του Μπάμπη, ούτε του φερόμενου ως δράστη ενόσω έχει ομολογήσει), η θρασύδειλη αγκαλιά στη μάνα του θύματος, αλλά και η παροιμιώδης ψυχραιμία του, τύπου serial killer, όλο αυτό το διάστημα, τα λένε όλα από μόνα τους.

Δεν χρειάζεται τίποτα άλλο. Ούτε δικηγόροι, που κορδώνονται και χαμογελούν μπροστά στις κάμερες για ελάχιστα ψίχουλα δημοσιότητας, ούτε υπερασπιστικές γραμμές για να καταδείξουν το αυτονόητο.

Η ουσία δεν δύναται να αναιρεθεί από ερμηνείες ημερολογίων και παντός είδους λεπτομερειών και κουτσομπολίστικων «αποκαλύψεων» (ένας θεός να τις κάνει), από τους καταστηματάρχες στην Αλόννησο και τους γείτονες στα Γλυκά Νερά, μέχρι τις θεατρικές παραστάσεις του τραγικού θύματος.

Ενα ακόμη εξοργιστικό θέατρο του παραλόγου.

Κάποια Μέσα αντιστέκονται. Είτε κατόπιν της κατακραυγής, είτε όχι, πράττουν το ορθό. Κι αν η «τσουβαλοποίηση» είναι εξ ορισμού λάθος, ακόμη κι αν δεχτούμε ότι υπάρχουν απλώς μεμονωμένα κατάπτυστα τηλεοπτικά περιστατικά, η γενική εικόνα δεν αλλάζει.

Στον βωμό της πληροφορίας, της τηλεθέασης και του εγωπαθούς ανταγωνισμού δεν σέβονται τίποτα. Το αίμα πουλάει. Κλείστε τις τηλεοράσεις.

efsyn.gr/