Και πώς θα παίζαμε τένις;

Και πώς θα παίζαμε τένις;

  • |

Πέρυσι το καλοκαίρι η κυβέρνηση άνοιξε ανεξέλεγκτα τη χώρα στους τουρίστες, έρχονταν δίχως τεστ (ήλεγχαν δειγματοληπτικά μόνο το 10%) και τα αποτελέσματα τα είδαμε τον χειμώνα με το δεύτερο κύμα. Μας τσάκισε το ηλιοβασίλεμα του πρωθυπουργού στη Σαντορίνη, μας κατέστρεψε. Δεν ευθύνεται ο τουρισμός για τη διασπορά, έλεγαν από την κυβέρνηση. Ναι, ΟΚ, προφανώς ο ιός είχε εξαφανιστεί τέτοια εποχή πέρυσι με ελάχιστα κρούσματα, αλλά ξαναγεννήθηκε μόνος του. Χιλιάδες οι νεκροί στη συνέχεια.

Δημήτρης Κανελλόπουλος

Το πάθημα δεν τους έγινε μάθημα όμως και άρχισαν και φέτος τα ίδια. Μήπως και σώσουν πάλι κάτι από τον τουρισμό αλλά καταδικάζοντας, έτσι, όλους τους άλλους τομείς. Εδώ κι έναν μήνα συμβαίνει το εξής τραγικό: την ώρα που οι χώρες της Ε.Ε. κλείνουν η μία μετά την άλλη τα σύνορά τους στους Αγγλους λόγω της μετάλλαξης Δέλτα -Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο- εμείς τους παρακαλούμε να μας βάλουν στην πράσινη λίστα ώστε να τους υποδεχτούμε μετά βαΐων και κλάδων. Τους υποδέχτηκε η «πράσινη» Πορτογαλία με αποτέλεσμα τώρα να μπαίνει σε καραντίνα!

Ευτυχώς μας σώζει ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, που δεν θα αφήσει τους πολίτες της χώρας του να ταξιδέψουν: «Η φετινή θα είναι μια δύσκολη χρονιά για τα ταξίδια, όπως κι αν εξελιχθούν τα πράγματα. Φοβάμαι πως θα υπάρχουν καθυστερήσεις και μεγάλη ταλαιπωρία, καθώς η προτεραιότητα πρέπει να είναι να ασφαλίσουμε τη χώρα και να εμποδίσουμε τον ιό να επιστρέψει», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ευτυχώς. Αν περιμέναμε από τους ανέμελους και τους ανίκανους θα περνούσαμε ακόμα έναν χειμώνα κλεισμένοι στα σπίτια μας. Και πώς θα παίζαμε τένις, πώς θα κάναμε ποδήλατο στην Πάρνηθα, πώς θα γλεντούσαμε στην Ικαρία;

.efsyn.gr