Εθνική προσπάθεια ή κοροϊδία;

Εθνική προσπάθεια ή κοροϊδία;

  • |

Η επιστροφή στην κανονικότητα και το τέλος της πανδημίας παραμένει το μεγάλο ζητούμενο για την ανθρωπότητα. Μιλώντας για τη χώρα μας και πέρα από βολικές ωραιοποιήσεις, είμαστε δυστυχώς ακόμη μακριά από την κανονικότητα και την ανοσία.

Η ανησυχία των επιστημόνων για τις μεταλλάξεις είναι έκδηλη, όπως αντιστοίχως αποκαλυπτικές είναι οι καθημερινές εξελίξεις γύρω από την υπόθεση με την υψηλή μολυσματικότητα του νέου στελέχους Δέλτα.

Δημήτρης Κουκλουμπέρης

Μη μας ξεγελούν, λοιπόν, τα κυβερνητικά χαμόγελα και η δημιουργία μιας επικίνδυνης ψευδαίσθησης ότι ξεμπερδέψαμε…

Προφανώς, όλοι επιθυμούμε να νιώσουμε απαλλαγμένοι από μια σειρά περιορισμούς. Οποιος πει το αντίθετο, ψεύδεται.

Η πολιτεία, όμως, έχει ευθύνη απέναντι στους πολίτες. Ο ρόλος της είναι να προλαμβάνει και να προστατεύει τον κόσμο, όχι να τον κοροϊδεύει.

Αντ’ αυτού, λαμβάνει αποφάσεις που διχάζουν με τη δημιουργία πολιτών δύο ταχυτήτων, μετατρέπει τους μαγαζάτορες σε αστυνομικά όργανα και συνεχίζει να προκαλεί τεράστια σύγχυση. Ακόμη και σωστά να ήταν τα πρόσφατα μέτρα, με τον τρόπο που σχεδιάστηκαν είναι αδύνατον να υλοποιηθούν… Και φυσικά δεν αποτελεί κίνητρο το 150άρι της δωροκάρτας για τους νέους, αλλά μια απαράδεκτη απόπειρας έμμεσης εξαγοράς τους.

Αυτό που όφειλε να κάνει η κυβέρνηση, εφόσον είχε βούληση, σχέδιο και δεν εμφορούνταν από μικροκομματική λογική, ήταν να πείσει για την αξία του εμβολιασμού και να τον καταστήσει, όντως, μια εθνική προσπάθεια.

Αν το έπραττε, ούτε εξευτελιστικά «δολώματα» θα είχε ανάγκη ούτε σε ανεφάρμοστα ημίμετρα θα κατέφευγε. Κι αυτό διότι σε μια τέτοια περίπτωση κανείς -κόμματα, φορείς και η συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας- δεν θα διανοούνταν να μη συμπορευτεί σε ένα εθνικό εγχείρημα ύψιστης κοινωνικής σημασίας. Αλλά, για την ώρα, προσφέρει καθρεφτάκια σε ιθαγενείς, αποτυγχάνει και μένει μόνη να βαυκαλίζεται…

.efsyn.gr/