Πρακτικά μαθήματα δημοσιογραφίας

Πρακτικά μαθήματα δημοσιογραφίας

  • |

Και λίγα πληρώνεται για όσα κάνει. Δεν ξέρω πόσα του δίνει η δημόσια τηλεόραση, καθώς είχε συνηθίσει και σε μισθούς ιδιωτικής, αλλά, όσα και να του δίνει, πρέπει τουλάχιστον να τα διπλασιάσει. Γιατί δεν κάνει μόνο σπουδαίο, σπουδαιότατο πολιτικό ρεπορτάζ ο Γιάννης Πιτταράς. Ούτε είναι μόνο παρουσιαστής της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής της ΕΡΤ. Εκπαιδευτική τηλεόραση -αυτό κάνει! Δωρεάν μαθήματα δημοσιογραφίας -αυτό κάνει. Με τίτλο: «πώς να χτίσετε καριέρα». Πιασάρικο και ελκυστικό.

Νόρα Ράλλη

Ας πούμε, τις προάλλες, είχε καλεσμένο τον υπ. Υγείας, Β. Κικίλια, και θέλοντας να του πει για το θέμα που πρώτη ανέδειξε η «Εφ.Συν.» για τον Χαρδαλιά, τα «πακιστανικά» τηλέφωνα και τη Φενέρμπαχτσε, ξεκινά και του λέει: «Αν θέλετε να σχολιάσετε…». Και πιο μετά: «Η εφημερίδα ενέπλεξε και το όνομα του κ. Χαρδαλιά…». Καλείς έναν πολιτικό, υπουργό μάλιστα, έχεις στα χέρια σου ένα ρεπορτάζ με στοιχεία και τι του λες; Αν θέλει να σχολιάσει! Και μετά πως «η εφημερίδα» ενέπλεξε το όνομα του τάδε. Καταπληκτικό; Η εφημερίδα, όχι τα ίδια τα στοιχεία!

Προφανώς, ο Κικίλιας δεν απάντησε τίποτα, παρά ότι δεν γνώριζε το ρεπορτάζ, αλλά πως γνώριζε ότι η απάντηση του κ. Χαρδαλιά ήταν σαφής και ολοκληρωμένη. Και προφανώς ο εν λόγω δημοσιογράφος δεν τον ρώτησε πώς είναι δυνατόν, αφού δεν γνωρίζει το ρεπορτάζ, να κρίνει την απάντηση Χαρδαλιά στο ρεπορτάζ.

Χθες, ο κ. Πιτταράς είχε καλεσμένο άλλον πολιτικό. Τον δήμαρχο Αθηναίων, αυτή τη φορά. Αυτόν τον κούρασε, είναι η αλήθεια, καθώς μιλούσε σχεδόν μόνος του ο καημένος. Εννοείται πως οι λέξεις «μεγάλος περίπατος», «κομμένα δέντρα», «κοντέινερ» ούτε καν ακούστηκαν. Αμα ξέρεις τη δουλειά σου…

.efsyn.gr/