Ο Ιάσονας, ο διασώστης, το βραβείο το έχει στην αγκαλιά του!

Ο Ιάσονας, ο διασώστης, το βραβείο το έχει στην αγκαλιά του!

  • |

Mε αφορμή την 47η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας η Προεδρία της Δημοκρατίας επρόκειτο να βραβεύσει τον Έλληνα διασώστη Ιάσονα Αποστολόπουλο ο οποίος συμμετέχει εδώ και χρόνια σε πλοία που διασώζουν πρόσφυγες και μετανάστες, και τώρα είναι συντονιστής του «Mare Ionio».

Ο Ιάσονας Αποστολόπουλος, έχει διακριθεί και έχει βραβευθεί για την αδιάκοπη προσφορά του στη διάσωση προσφύγων και μεταναστών στη Μεσόγειο, ειδικά στην θαλάσσια διαδρομή Λιβυής – Ευρώπης.

Πολλοί θεώρησαν θετική την ενέργεια της Προεδρίας της Δημοκρατίας ενώ ήταν αρκετοί αυτοί που την σύνδεσαν με τη δήλωση του πρωθυπουργού μετά την επίσκεψη στην έκθεση φωτογραφίας του αείμνηστου Γ. Μπεχράκη: «Είχα τη χαρά χθες να επισκεφτώ την έκθεση με 70 από τις πιο δυνατές φωτογραφίες του Γιάννη Μπεχράκη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Ο Γιάννης Μπεχράκης άφησε παρακαταθήκη στην ανθρωπότητα συγκλονιστικές στιγμές που φέρνουν στο επίκεντρο την ανθρώπινη εμπειρία και το συναίσθημα όπως διαμορφώνονται μέσα σε ιστορικά γεγονότα. Μία εκπληκτική έκθεση.»

Ο Ιάσονας Αποστολόπουλος επρόκειτο, λοιπόν, να παρασημοφορηθεί για το ανθρωπιστικό του έργο ανάμεσα σε άλλα τα άτομα, τα ονόματα των οποίων θα γνωστοποιούνταν επίσημα σήμερα, Σάββατο.

Μάλιστα σε προχθεσινό τηλεγράφημα του ΑΠΕ με τίτλο: «Οι προσωπικότητες που θα παρασημοφορήσει η Κατερίνα Σακελλαροπούλου» αναφέρεται σχετικά ότι στον 37χρονο διασώστη θα απονεμηθεί ο Χρυσός Σταυρός του Τάγματος του Φοίνικος.

Ωστόσο, το βράδυ της Παρασκευής 23 Ιούλη δέχτηκε τηλεφώνημα από το ΥΠ.ΕΞ., κατά το οποίο του ανακοινώθηκε η ανάκληση της απόφασης.

Παράλληλα αργά προχθ;eς το βράδυ, ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, με ανάρτησή του στο Facebook, “ενημέρωσε” ότι «ο επιθετικός επικριτής της πολιτικής υπεράσπισης των συνόρων της Ελληνικής Δημοκρατίας αλλά και συνολικά των Σωμάτων Ασφαλείας, ΔΕΝ θα τιμηθεί αύριο από την πρόεδρο, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί».Απαράδεκτη η απόφαση της ΠτΔ Κ. Σακελλαροπούλου να ακυρώσει την παρασημοφόρηση του διασώστη Ιάσονα Αποστολόπουλου επειδή διαμαρτυρήθηκαν ακροδεξιοί και ο Μπογδάνος.

Εμείς τι να πούμε; Ουδεμία έκπληξις! Η κυβέρνηση οργανώνει τις επαναπροωθήσεις, τα ναυάγια, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τα βασανιστήρια, το trafficking ασυνόδευτων ανηλίκων, τα χιλιάδες εξαφανισμένα παιδιά.

Κάποιοι σαν τον Μπογδάνο πανηγυρίζουν για την ακύρωση. Είναι φανερό πως δεν ανήκουν στο ιδεολογικό πρετ α πορτέ τους ούτε η δημόσια κριτική του Ιάσονα, ο οποίος έχει αποκαλύψει τις εγκληματικές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν οδηγήσει σε θάνατο μεγάλων αριθμών προσφύγων και μεταναστών, ούτε οι καταγγελίες του για τη στάση του ελληνικού κράτους αλλά και του ελληνικού Λιμενικού.

Για όλους τους υπόλοιπους, το έχει πάρει το παράσημο ο Ιάσονας. Να ορίστε, το κρατάει.

.efsyn.gr