Το σκυλάκι της Γκέλυς

Το σκυλάκι της Γκέλυς

  • |

Η ηθοποιός Γκέλυ Μαυροπούλου πέθανε την περασμένη Δευτέρα, συμπτωματικά την ίδια μέρα του θανάτου του Τόλη Βοσκόπουλου. Εδώ και χρόνια ζούσε μόνη σε ένα διαμέρισμα στην πλατεία Αμερικής. Το τηλέφωνό της δεν χτυπούσε ποτέ και, όπως η ίδια είχε εξομολογηθεί σε συνέντευξή της, «μόνο το σκυλάκι της την κρατούσε στη ζωή».

Αζήτητη, ασυνόδευτη τραυματίας στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί μετά από μια πτώση της μες στο σπίτι, αζήτητη όμως και η σορός της, καθώς η ηθοποιός δεν είχε κανέναν συγγενή που να αναλάβει τη διαδικασία της ταφής. Με εντολή εισαγγελέα αποτεφρώθηκε την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την επιθυμία που η ίδια είχε εκφράσει και χάρη στις ενέργειες του Συλλόγου Ελλήνων Ηθοποιών –ό,τι πιο συγκινητικά συγγενικό είχε η Γκέλυ.

Η λάμψη του θανάτου του «πρίγκιπα» Τόλη δεν άφησε πολύ χώρο για να ασχοληθούμε ιδιαίτερα με τον χαμό της Γκέλυς Μαυροπούλου. Ετσι οι περισσότεροι δεν μάθαμε ούτε για την κινηματογραφική και θεατρική καριέρα της, ούτε για το ότι ήταν κόρη της Μαρίκας Κρεββατά, μιας ηθοποιού που διακρίθηκε σε δεύτερους ρόλους όμως πρόσθεσε το λιθαράκι της στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου.

Με άλλα λόγια, η Γκέλυ Μαυροπούλου μάς απασχόλησε περισσότερο ως πτώμα παρά ως ζωντανή παλαίμαχη καλλιτέχνιδα. Και τη συνέντευξη όπου έλεγε το παράπονό της δεν τη φιλοξένησε κάποια έγκριτη εφημερίδα ή κάποια «σοβαρή» πολιτιστική τηλεοπτική εκπομπή, αλλά η «Espresso», ένα έντυπο κίτρινο μεν, λαϊκό δε.

Ευτυχώς το σκυλάκι της Γκέλυς δεν κατέληξε σε κυνοτροφείο ορφανών, αλλά το υιοθέτησε η αγαπημένη κομμώτρια της ηθοποιού. Ενα ζωάκι που έγινε το σωσίβιο ενός μοναχικού ανθρώπου μέσα σε μια θάλασσα μοναξιάς.

efsyn.gr