Μια… «μίζερη» (και φαρμακό­γλωσσα) απαντά στον δήμαρχο

Μια… «μίζερη» (και φαρμακό­γλωσσα) απαντά στον δήμαρχο

  • |

«Οι διαμαρτυρίες για τον στολισμό της Αθήνας και το κόστος της πρωτοχρονιάτικης γιορτής είναι κάτι σαν τα κάλαντα. Εθιμο των ημερών (…). Μακάρι να πετύχει η γιορτή, γιατί με την πανδημία ο κόσμος έχει ακόμη περισσότερη ανάγκη για λίγο χαμόγελο στην αλλαγή του χρόνου. Κι ας μείνουν μίζερα κι ανούσια κάποιοι να φαρμακώνονται από τα λόγια τους (…)».

Ναταλί Χατζηαντωνίου

Να τι απάντησε εύκολα και βολικά ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, στην κριτική που του ασκήθηκε ως προς την επιλογή την ίδια ημέρα (22/12) που ο Δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε ματαίωση όλων των χριστουγεννιάτικων live του, να συγκαλέσει SOS σύσκεψη του Δ.Σ. της Τεχνόπολης ώστε να συζητηθεί: α) η 17λεπτη συναυλία χωρίς κοινό του Σάκη Ρουβά την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε ειδικό σκηνικό στον λόφο του Λυκαβηττού με «βελούδινες κουρτίνες, κρυστάλλινους πολυελαίους, εκατοντάδες φώτα», β) την παραγωγή του «υπερθεάματος» να αναλάβει με απευθείας ανάθεση η εταιρεία Carousel, η οποία θα βιντεοσκοπεί την εκδήλωση και θα στέλνει το υλικό στην ΕΡΤ για τηλεοπτική μετάδοση και γ) όλο αυτό να κοστίσει 215.000 ευρώ.

Ας κάνουμε μερικές ερωτήσεις λοιπόν: α) γιατί δεν βιντεοσκοπεί το θέαμα κατευθείαν η ΕΡΤ; β) γιατί διαδίδεται ότι για την εκδήλωση θα απασχοληθούν, έστω προσωρινά, 100 άτομα; (Live των Rolling Stones είναι;) γ) πώς επελέγη με απευθείας ανάθεση η εταιρεία και δ) γιατί επελέγη ο Ρουβάς, που και είναι αναμενόμενη επιλογή (τον είχε χρησιμοποιήσει το 2015 και ο Καμίνης στο Σύνταγμα υπό κανονικές συνθήκες, τότε) και σίγουρα δεν είναι η «έκπληξη» που υπόσχεται ο δήμος, τουλάχιστον αν δεν είσαι ή ΔΑΠίτης των 90s ή αειθαλής «Ρουβίτσα»; Μ’ αυτά τα χρήματα, ο δήμος μπορούσε να κάνει ένα «υπερθέαμα» με πιο λίγα χρήματα, πιο φρέσκιες ιδέες και πιο ξεκάθαρες διαδικασίες. Νέος άνθρωπος είναι ο Μπακογιάννης. Αυτό είναι το «νέο» κι απρόβλεπτο που κομίζει; Το πιο… passe, πεθαίνεις;

efsyn.gr

Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος