Εχε το νου σου στο παιδί…

Εχε το νου σου στο παιδί…

  • |

Παρακολουθώ την Ιωάννα Τούνη συστηματικά. Κάθε βράδυ, πριν κοιμηθώ, τσεκάρω τα βίντεό της στο Instagram.

Την είχα πρωτο-ακολουθήσει από την ιστορία που είχε με το revenge porn, όταν ένας τύπος κατέγραψε τη σεξουαλική τους συνεύρεση: εκείνη σε ημιλιπόθυμη κατάσταση από μέθη, αυτός να χειρονομεί, ένας τρίτος να τραβάει το βίντεο. Σίχαμα. Καμία γυναίκα δεν το αξίζει αυτό. Και χωρίς το revenge video στα πορνοσάιτ, πάλι σίχαμα θα ήταν. Διπλός βιασμός.

Μαρία Ψαρά

Η Τούνη βγήκε μπροστά με θάρρος και κουράγιο και κατήγγειλε αυτό που της συνέβη. Κι ας έκλαιγε σαν μωρό παιδί. Την ένιωσα, ταυτίστηκα. Αισθάνθηκα ότι το λιγότερο που μπορώ να κάνω είναι να τη στηρίξω. Γιατί: «καμία μόνη».

Εκτοτε, την τσεκάρω καθημερινά, στο πλαίσιο της στενής σχέσης μου (το λέω κομψά) με τα social media. Μέσα από τις δικές της αναρτήσεις έχω μάθει ότι η Ιωάννα Τούνη έχει μια επιχείρηση ρούχων και πάει καλά, έχει φίλους και προσωπική ζωή, αγαπάει τα ζώα και γενικά περνάει καλά.

Μια χαρά κοπέλα δηλαδή, που όμως η υπερπροβολή την έκανε… influencer. Και εδώ είναι που μπλέκονται τα πράγματα. Γιατί δεν είναι και τόσο μια χαρά το life style που προωθεί η (κάθε) Ι. Τούνη.

Αυτή η υπερσεξουαλικοποίηση του κορμιού της, ο τρόπος που στήνεται όταν φωτογραφίζεται επαγγελματικά και αυτή η υπερέκθεση σε όλες τις πτυχές της ζωής της –από το σπίτι μέχρι τη σχέση της– μπορούν να στείλουν εντελώς λάθος μηνύματα στα παιδιά wannabe Ιωάννα Τούνη. Σε μια κοινωνία του εύκολου (εύκολος τρόπος, χρήμα και ζωή), το κοριτσάκι/αγοράκι που την ακολουθεί θα είναι δύσκολο να καταλάβει τη διαφορά μεταξύ τού «τι είμαι» και του «τι πουλάω ότι είμαι», αλλά και γιατί πρέπει να βάζει όρια.

Τελευταία, στα σόσιαλ κυκλοφορεί το #cancel_influencer. Εγώ θα τραγουδήσω: «έχε το νου σου στο παιδί». Για να μπορούν να τοποθετούν τους απανταχού influencers στο μέγεθος που τους αξίζει.

efsyn.gr