Φλωρίδης: Με το Μάτι στην τυμβωρυχία

Φλωρίδης: Με το Μάτι στην τυμβωρυχία

  • |
Σε μέγα προβοκάτορα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, εξελίσσεται ο υπουργός Δικαιοσύνης Φλωρίδης. Αδωνικότερος του Άδωνη και Βοριδικότερος του Βορίδη, προκαλεί καθημερινά το κοινό περί Δικαίου αίσθημα ή το εκμεταλλεύεται, σε μια γλοιώδη προσπάθεια να πείσει τον πολιτικό του προϊστάμενο, ότι καλώς τον ανέσυρε από την πολιτική αφάνεια και τον τοποθέτησε στο κρίσιμο πόστο του υπουργού Δικαιοσύνης μαζί με διάφορα άλλα “ορφανά” του παλαιού κραταιού ΠΑΣΟΚ.
Στην υπόθεση των Τεμπών, πρόσβαλε ανενδοίαστα τους συγγενείς των θυμάτων, για να καλύψει τις ευθύνες του τότε υπουργού Κώστα Καραμανλή. Αντίθετα, στην εκδίκαση της υπόθεσης για την τραγωδία στο Μάτι, έσπευσε να προσεταιριστεί τις οικογένειες των νεκρών, που δικαιολογημένα έκριναν ότι οι θάνατοι 103 ανθρώπων, δεν είναι δυνατό να τιμωρούνται με εξαγοράσιμες, αντί 40.000 ευρώ, ποινές.
Ο Φλωρίδης, λειτουργώντας όχι ως υπουργός, αλλά ως προβοκάτορας και τυμβωρύχος, παριστάνει ότι δε γνωρίζει πως τα ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑΤΑ, τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης μέχρι πέντε έτη. Ότι για πλημμελήματα και όχι κακουργήματα δικάστηκαν οι ενεχόμενοι για το Μάτι με απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου. Ότι καμία διάταξη του Ποινικού Κώδικα δεν τροποποιήθηκε ως προς αυτό το σημείο, με την αλλαγή στους Κώδικες το 2019.
Κι όμως υπουργός Δικαιοσύνης ο ίδιος βγήκε να συναγωνιστεί τον πρωθυπουργό του και τον άλλον επαγγελματία του είδους, τον Βορίδη στην άθλια προπαγάνδα και τη διαστρέβλωση της αλήθειας. Κάτι που κατήγγειλαν ή επισήμαναν αμέσως γνωστοί νομικοί (Σωτηρόπουλος, Καρίπογλου), η κάθε άλλο παρά εχθρική προς την κυβέρνηση Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και ο Ευάγγ. Βενιζέλος σε τηλεοπτική του συνέντευξη. Ενώ, ο συνήγορος οικογενειών θυμάτων στο Μάτι Βασ. Καπερνάρος δήλωσε ότι το πρόβλημα στη συγκεκριμένη υπόθεση έγκειται στο γεγονός ότι το Δικαστικό Συμβούλιο παρέπεμψε τους κατηγορούμενους για πλημμέλειες και όχι ορισμένους από αυτούς για κακουργήματα.
Υπουργός προβοκάτσιας λοιπόν ο Φλωρίδης.  Με τα μάτια του στραμμένα όχι στην απονομή Δικαιοσύνης, αλλά στη διαστρέβλωση (Μάτι) και στη συγκάλυψη (Τέμπη).
Με τέτοιους σπεκουλαδόρους υπουργούς σε κρίσιμα πόστα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, δεν είναι να απορούμε γιατί η Ελλάδα κατρακυλά σε όλους τους δείκτες που αφορούν το Κράτος Δικαίου και τους δημοκρατικούς θεσμούς.
*Mέλος του Μεταβατικού Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου της Νέας Αριστεράς
Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.