«Το 2050 εσείς θα έχετε πεθάνει, εμείς όχι»

«Το 2050 εσείς θα έχετε πεθάνει, εμείς όχι»

Η 16χρονη Σουηδέζα Γκρέτα Τούνμπεργκ είναι η εικόνα ενός νέου κινήματος νεολαίας, γράφει το γερμανικό περιοδικό SPIEGEL. «Το πρόσωπο αυτού του παιδιού αποτελεί το νέο αντικείμενο μίσους των αρνητών της κλιματικής αλλαγής, αλλά και το πρότυπο για χιλιάδες νέους ανθρώπους σε όλον τον κόσμο».

Η Γκρέτα γίνεται παράδειγμα για χιλιάδες μαθητές και την Παρασκευή 15 Μαρτίου περισσότερες από 71 χώρες συμμετέχουν στην Παγκόσμια Σχολική Απεργία για το Κλίμα. Μέσα σε αυτές τις χώρες είναι και η Ελλάδα με κινητοποιήσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη και Αγ. Νικόλαο.

Η μαθητική πορεία στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 12 μ.μ. από το Σύνταγμα και στην Θεσσαλονίκη επίσης στις 12 μ.μ. από την πλατεία Αριστοτέλους.

«Το 2050 εσείς θα έχετε πεθάνει, εμείς όχι»: η νεολαία ολόκληρου του κόσμου καλείται να διαδηλώσει μεθαύριο, Παρασκευή, για να ζητήσει από τους ενηλίκους ισχυρές δράσεις για το κλίμα, στο πλαίσιο μιας πρωτοφανούς κινητοποίησης εμπνευσμένης από την έφηβη Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Μέχρι τώρα, η έκκληση για κινητοποιήσεις κάθε εβδομάδα που έχει απευθύνει η μαχητική Σουηδέζα, η οποία από το καλοκαίρι και κάθε Παρασκευή στέκεται μόνη της μπροστά από το κοινοβούλιο στη Στοκχόλμη κρατώντας ένα πλακάτ που γράφει «Απεργία από το σχολείο για το κλίμα», έχει βρει ανταπόκριση σε μερικές χώρες, κυρίως στο Βέλγιο ή στη Γερμανία, όπου έχουν διαδηλώσει χιλιάδες νέων.

http://artinews.gr