Οι ευαίσθητοι δημοκράτες της Δύσης

Οι ευαίσθητοι δημοκράτες της Δύσης

  • |

 

Έχει αφηνιάσει η πολιτισμένη Δύση με αυτούς τους Νοτιοαμερικάνους που παρ’ όλη τη φτώχεια τους δεν εμπιστεύονται τους κοινοβουλευτικούς πρακτορίσκους των Αμερικάνων
Ανάμεσα σ’ αυτούς τους παθιασμένους εραστές των δημοκρατικών ελευθεριών (για τη πάρτη τους ) είναι και οι «άκακοι» κι αθόρυβοι Βέλγοι που εξόντωσαν εκατομμύρια Κογκολέζους.

του Μάκη Μανέτα

Η χώρα ήταν ατομική, ναι ατομική, ιδιοκτησία του Βέλγου βασιλιά έως το 1908! Σ’ αυτόν τον τόπο, 76 φορές μεγαλύτερο από το Βέλγιο, ο χριστιανός άναξ ακρωτηρίαζε χιλιάδες ιθαγενείς κάθε μέρα, γιατί δεν ήταν αρκετά παραγωγικοί στη δουλειά τους!
Ο βελγικός σιδηρόδρομος είναι «έργο» του κογκολέζικου καουτσούκ, την εκμετάλλευση του οποίου ο Λεοπόλδος είχε αναθέσει σε ιδιωτικές εταιρείες υπεργολαβικές της δικής του, με τον όρο να του τον φτιάξουν, αν ήθελαν να είναι συνεταίροι…»:
Τι να ’τρεχε στο μυαλουδάκι του 7χρονου Κογκολέζου της φωτογραφίας την στιγμή που οι άποικοι τον κρεμάνε επειδή ο πατέρας του δεν συνέλεξε αρκετό καουτσούκ.
Ίσως να νόμιζε ότι ήταν κι αυτό ένα παιχνίδι των άσπρων ανθρώπων που του τύλιξαν ένα σχοινί στο λαιμό ενώ διαβάζαν κάποιες ψαλμωδίες στους δικούς τους εκδικητικούς θεούς …
Έρχουνται στο μυαλό τα λόγια του έλληνα διανοητή Βασίλη Ραφαηλίδη: Η ευτυχία μας είναι η συνέπεια μιας απέραντης δυστυχίας των ” άλλων”.
Σωρευμένης μέσα στους αιώνες …

Απέραντης γαρνιρισμένης με ψαλμωδίες στην ομαδική φονταμενταλιστική τύφλωση των θρησκευτικών προλήψεων..

(από Ταραντέλα καριέρα τσι Κέρκυρας)