Δεν ξεχνώ

Δεν ξεχνώ

Τα fake news (ψευδείς ειδήσεις) και η «δολοφονία» της πραγματικότητας είναι το σπουδαιότερο γεγονός της σύγχρονης ιστορίας.

Ο Φάρατζ στη Βρετανία, ο Σαλβίνι στην Ιταλία, ο Όρμπαν στην Ουγγαρία, η Λεπέν στη Γαλλία, ο Κουρτς στην Αυστρία, ο Τραμπ στις ΗΠΑ, όλοι τους είναι γελοίες προσωπικότητες, προϊόντα της προπαγάνδας και των ψευδών ειδήσεων. Αλλά τι κάνει τον κόσμο να τους πιστεύει; Η απογοήτευση αλλά και το δούλεμα, είναι η απάντηση. Οι άνθρωποι δεν έχουν χάσει μόνο τις δουλειές τους, έχουν απολέσει και τον εαυτό τους, καθώς σ’ έναν ταχύτατα μεταβαλλόμενο κόσμο διαλύονται οικογένειες, γειτονιές και ολόκληρες πόλεις. Και δεν βρίσκουν αποκούμπι πουθενά, κανείς δεν τους ακούει. Και έρχονται οι νεοδεξιοί και οι ακροδεξιοί για να καλύψουν το κενό. Έρχονται οι πληροφορικάριοι, οι χάκερς των συνειδήσεων, που μισθώνονται πλουσιοπάροχα, για να παίξουν το παιγνίδι της χειραγώγησης, πουλώντας δήθεν «λογική κι ευαισθησία» και την αισθητική χειρουργική των δημοσκοπήσεων. Μέχρι να αποκαλυφθεί η διαφθορά. Όπως συνέβη με τον ακροδεξιό αντικαγκελάριο της Αυστρίας Χ-Κ Στράχε, τον σύμμαχο του Κουρτς.

Το ίδιο συμβαίνει και στην Ελλάδα. Η ανεργία, η επισφαλής εργασία, η χρεοκοπία δεκάδων χιλιάδων μικροεπιχειρήσεων, οι αναζητήσεις τροφής στους κάδους σκουπιδιών, η μετανάστευση, η απώλεια της αξιοπρέπειας, η σωτηρία των τραπεζών με το αίμα των φορολογουμένων, οι οφσορ, οι μίζες, τα φαραωνικά έργα των Ολυμπιακών Αγώνων, όλα ξεχνιούνται. Και πάνω σ’ αυτή την απώλεια μνήμης βασίζονται οι λύκοι, που επιστρέφουν βελάζοντας για να ζητήσουν και πάλι την ψήφο.

Άραγε, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θα ζήσουμε και πάλι την τραγωδία ως φάρσα; Θα ξεχάσουμε;

http://artinews.gr