Μεγάλος νικητής ο Γιάνης που μας στοίχισε 80 δισ.

Μεγάλος νικητής ο Γιάνης που μας στοίχισε 80 δισ.

Άκουγα τον Βασίλη Χιώτη και τον Νότη Παπαδόπουλο στο ραδιόφωνο να συζητούν, παλιότερα, για τον Γιάνη Βαρουφάκη. «Μας στοίχισε 100 δισ.» είπε ο Νότης για να τον διορθώσει ο Βασίλης: «Οχι 100 δισ., 50 ήταν». «Εντάξει 50 τότε» απάντησε ο Νότης Παπαδόπουλος χωρίς το παραμικρό πρόβλημα που έκοψε στα μισά το κόστος. Και τι μισά, ε; Πενήντα (ψωρο)δισεκατομμύρια.

Δημήτρης Κανελλόπουλος

Μεγάλος νικητής λοιπόν των χθεσινών εκλογών το «ΜέΡΑ 25» και ο Γιάνης Βαρουφάκης. Αυτός που πολλοί στη χώρα μας προσπάθησαν να εξαφανίσουν πολιτικά, αλλά δεν τα κατάφεραν. Τον εξαφάνισαν ωστόσο από τα ΜΜΕ, οι κανονικές αναφορές στο πρόσωπό του ήταν ελάχιστες και οι περισσότερες ήταν λοιδορίες. Τον εξαφάνισαν και από τις δημοσκοπήσεις -μόνο στο τέλος τον ανακάλυψαν, πριν δεν τον… ανίχνευαν.

Είτε (μας) αρέσει είτε όχι ο Βαρουφάκης, ουδείς μπορεί να τον κατηγορήσει για ανακολουθία. Αυτά που πίστευε συνεχίζει να πιστεύει και αποχώρησε έντιμα και δίχως δεύτερη σκέψη όταν είδε πως δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει όσα ήθελε. Χωρίς κραυγές και ακραίους χαρακτηρισμούς (αντίθετα από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη), με σοβαρότητα και αξιοπρέπεια.

Και είναι και πασίγνωστος στην Ευρώπη, αληθινός σταρ. Η εκτίμηση προς το πρόσωπό του είναι πολύ μεγάλη, οι περισσότεροι μιλούν με θετικά λόγια γι’ αυτόν, από τον Μπέρνι Σάντερς έως τον Τζέρεμι Κόρμπιν και από τον Brian Eno έως τον Νόαμ Τσόμσκι.

Το 3% του Βαρουφάκη ήταν ένας άθλος. Ένας αληθινός θρίαμβος σε ένα τοξικό περιβάλλον.

efsyn.gr