Κυριάκος Μητσοτάκης: «Μόνο ο Θεός κατάφερε σε έξι μέρες να φτιάξει τον κόσμο»

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Μόνο ο Θεός κατάφερε σε έξι μέρες να φτιάξει τον κόσμο»

  • |

Την άποψη ότι εφόσον ο Θεός χρειάστηκε έξι ημέρες για να πλάσει τον κόσμο είναι φυσιολογικό οι άνθρωποι να εργάζονται παραπάνω, εξέφρασε σε χθεσινή συνέντευξη του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την περιβόητη δήλωση που φέρεται να έκανε για την επταήμερη εργασία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι ‘δεν πρέπει να είναι ταμπού’ και ότι ‘μόνο ο Θεός εργάστηκε έξι ημέρες, κι αυτό γιατί ήταν παντοδύναμος’.

«Στην Αγία Γραφή αναφέρεται ότι ο Θεός εργάστηκε έξι μέρες και αναπαύθηκε την έβδομη. Αυτή είναι μια παρωχημένη αντίληψη που δεν συνάδει με την σύγχρονη πραγματικότητα και το παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον. Ο Ύψιστος θα είχε δυσκολία να δικαιολογήσει μόνο εξαήμερη εργασία στο σημερινό ανταγωνιστικό κλίμα» επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας αιτιολόγησε το σκεπτικό του για την επταήμερη εργασία τονίζοντας ότι η έννοια της ημέρας είναι σχετική. «Η έννοια της ημέρας είναι ανθρώπινη εφεύρεση. Στο σύμπαν δεν υπάρχουν μέρες, ώρες, λεπτά. Εμείς λέμε ότι η μέρα έχει 24 ώρες αλλά γιατί να μην έχει 26 ή 28 ή ακόμα και 36 ώστε να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί;»

Ο κ. Μητσοτάκης κατέληξε λέγοντας ότι θα δώσει ο ίδιος το παράδειγμα στους πολίτες. «Πρώτος εγώ θα εργαστώ σκληρά για το καλό του τόπου, οκτώ ημέρες την εβδομάδα» επεσήμανε, ενώ όταν ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο αν εννοεί επτά, απάντησε «όχι, οκτώ.»

tsiminiera.com