Αμαζόνιος: Ήταν στο πρόγραμμα του Μπολσονάρου η καύση του τροπικού δάσους

Αμαζόνιος: Ήταν στο πρόγραμμα του Μπολσονάρου η καύση του τροπικού δάσους

  • |

Η σύνοδος της υποκρισίας λαμβάνει χώρα στο Biarritz, μια γοητευτική παραθαλάσσια πόλη της Γαλλίας, που κατακλύζεται από πρόσωπα που προσποιούνται ότι ενδιαφέρονται για φαινόμενα των οποίων τις αιτίες δεν καταλαβαίνουν. Και, κατά συνέπεια, μπορούν να κάνουν μόνο ένα πράγμα: να δώσουν απλά την εντύπωση ότι μπορούν να τα ελέγξουν.

Κι αυτό ενώ καίγεται το τροπικό δάσος του Αμαζονίου, η καύση του οποίου έχει προβλεφθεί στο αγροβιομηχανικό πρόγραμμα που ανέπτυξε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας ο φασίστας νυν πρόεδρος της Βραζιλίας Ζ. Bolsonaro. Τι λέει το πρόγραμμα του Μπολσονάρου; Λέει ότι η καύση είναι το είδος της τεχνικής που είναι γνωστό από παλιά ώστε να διευκολύνει την εντατική εκμετάλλευση της γης, Η οποία τώρα περιορίζεται στην καλλιέργεια δημητριακών ή άλλων φυτών που επιβάλλονται από την διεθνή αγορά.

Ο ακροδεξιός μαθητευόμενοι μάγος Μπολσονάρου προφανώς έχει χάσει τον έλεγχο των πυρκαγιών που είχε βάλει και τώρα αυτές καίνε ανεξέλεγκτα.

Έτσι, ενώ οι πράσινοι πνεύμονες του πλανήτη καίγονται -αυτό περιγράφουν οι ειδικοί για το περιβάλλον -, οι ηγέτες των κυβερνήσεων κάνουν τα πάντα για να ωθήσουν τον κόσμο στην καταναλωτική σπατάλη, σπρώχνοντας ακόμη περισσότερο στην καταστροφή, ενώ την ίδια στιγμή υπόσχονται να λάβουν μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Η σύνοδος κορυφής θα οδηγήσει επομένως σε έναν κατάλογο καλών προθέσεων, τον οποίο κανείς στην πραγματικότητα δεν έχει πρόθεση να σεβαστεί.

Γιατί το κέρδος, η εκμετάλλευση και ο ανταγωνισμός είναι στο DNA του καπιταλισμού. Γι’ αυτό η σωτηρία της ζωής στον πλανήτη είναι άμεσα συναρτημένη με την πάλη ενάντια στον καπιταλισμό.

http://artinews.gr