Μόλις ομολόγησαν πως κανιβάλισαν με τους νεκρούς στο Μάτι

Μόλις ομολόγησαν πως κανιβάλισαν με τους νεκρούς στο Μάτι

  • |

Στη χθεσινή του ομιλία του στα Ηνωμένα Έθνη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχτηκε, ξεκάθαρα θα έλεγα και όχι εμμέσως, την πολιτική σπέκουλα που έκαναν με την τραγωδία στο Μάτι.

Δημήτρης Κανελλόπουλος

«Αυτή όμως ήταν διαφορετική» είπε στο βήμα του ΟΗΕ ο κ. Μητσοτάκης για τη φωτιά στο Μάτι. Ηταν διαφορετική λοιπόν. Και συνέχισε: «Οδηγημένη από ισχυρότατους ανέμους, εξαπλώθηκε γρήγορα και έφθασε στην προαστιακή κωμόπολη του Ματιού. Μόλις μπήκε στην πευκόφυτη οικιστική περιοχή κατέστη αδύνατο να περιοριστεί. Οι άνθρωποι έτρεχαν για να σώσουν τη ζωή τους πριν δοθεί οιαδήποτε εντολή εκκένωσης. Εκατόν δύο δεν τα κατάφεραν. Πέθαναν σε μια πύρινη κόλαση. Όλα έγιναν σε λιγότερο από τέσσερις ώρες». Διαπίστωσε επίσης ότι «τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι η άμεση συνέπεια της κλιματικής αλλαγής».

Παραδέχτηκε δηλαδή, επιτέλους, αυτό που γνωρίζαμε όλοι για τη φωτιά στο Μάτι. Τις πρωτοφανείς συνθήκες και το πραγματικά, ασυνήθιστο, φαινόμενο που συνέβη εκεί.

Αλλά τότε και αυτός και οι βουλευτές της ΝΔ, όπως και τα δικά τους ΜΜΕ, έκαναν πως δεν το έβλεπαν. Και δεν δίστασαν να εκμεταλλευτούν πολιτικά τους νεκρούς, σπεκουλάροντας πάνω στις στάχτες. Ηταν ό,τι πιο ανατριχιαστικό έχουμε ζήσει τα τελευταία χρόνια στην πολιτική και δημοσιογραφική ζωή του τόπου.

Τώρα μιλούν για μία φωτιά που ήταν… διαφορετική. Αλλά δεν ξεπλένονται με τίποτε. Και δεν θα ξεπλυθούν ποτέ γιατί μιλάμε για νεκρούς.

Δεν ήταν τυχαίο λοιπόν, ούτε γκάφα, που επανέφεραν στην ενεργό δράση τον τέως αρχηγό της ΕΛΑΣ, την αποπομπή του οποίου ζητούσαν τις ημέρες της τραγωδίας στο Μάτι.

Τότε κανιβάλιζαν για την εκδίωξή του, όπως και συνέβη, αλλά όταν έγιναν κυβέρνηση τον επανέφεραν σε λίγες ημέρες. Γιατί ήξεραν. Γιατί ξέρουν. Και τώρα το ομολογούν…

efsyn.gr