Βορίδης: Οι «παράνομοι μετανάστες δεν δικαιούνται ανθρωπιστικής προστασίας»

Βορίδης: Οι «παράνομοι μετανάστες δεν δικαιούνται ανθρωπιστικής προστασίας»

  • |

Η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να διαμορφώσει το νομιμοποιητικό περιβάλλον που θα τις επιτρέψει να «περάσει» την ξενοφοβική πολιτική τύπου Σαλβίνι και Όρμπαν. Σήμερα, αρθρογράφοι όπως ο Πρετεντέρης δείχνουν την εκλογική επιτυχία του ξενοφοβικού Κουρτς στην Αυστρία, υποδεικνύοντας στην κυβέρνηση εκείνη την αντιμεταναστευτική πολιτική που έχει απήχηση στον πληθυσμό. Ο λαϊκισμός είναι εδώ. Ένα «διεθνές» πρόβλημα, αντιμετωπίζεται ως «εθνικό» για να δικαιολογήσει τις συνωμοσιολογικές φασιστικές λογικές των “εισβολέων”, των επικίνδυνων, που θέλουν «να αλώσουν», τον «ελληνο-ορθόδοξο» πολιτισμό! Ο Φασισμός είναι εδώ. Η σοβαρή Χρυσή Αυγή είναι εδώ. Ήδη ξεκίνησαν τον διαχωρισμό μεταξύ μεταναστών και προσφύγων. Οι πρόσφυγες λέει ο Βορίδης(ράδιο Άλφα) είναι ελάχιστοι και ακόμη χειρότερα ότι οι πιο πολλοί είναι «…παράνομοι μετανάστες και δεν δικαιούνται ανθρωπιστικής προστασίας…».

Ναι, «οι παράνομοι μετανάστες (σ.σ. λες και υπάρχουν νόμιμοι) δεν δικαιούνται ανθρωπιστικής προστασίας…»! Συνεπώς, «αφήστε τους να πνιγούν»! Όχι, «σκοτώστε τους» δεν λένε ακόμα. Αλλά όταν τους αφήνεις να πνιγούν είναι το ίδιο. Μόνο στην αρχαία Ρώμη αντιμετώπιζαν μία κατηγορία δούλου ως homo sacer, αυτόν που ο καθένας μπορούσε να σκοτώσει, ως naked, «γυμνό» από κάθε δικαίωμα).

Όχι, δεν είναι μόνο ο Βορίδης και ο Γεωργιάδης. Αυτοί είναι οι διαμορφωτές του περιβάλλοντος. Καλλιεργούν το κλίμα. Για να περάσει στη συνέχεια η ξενοφοβική, αντιμεταναστευτική πολιτική τύπου Σαλβίνι της κυβέρνησης της ΝΔ. Είναι συντονισμένο σχέδιο επικοινωνιακής προετοιμασίας, εισήγησης και ακολούθως της εφαρμοσμένης φασιστικής πολιτικής.

Η Ελλάδα που έδειξε σε όλο τον κόσμο πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, τώρα θα δείξει το άλλο της πρόσωπο, το πρόσωπο του μίσους για τον Άλλο, τον ξένο, τον αναγκεμένο, το μαύρο της πρόσωπο…

http://artinews.gr