Κικίλιας: Θα επιδοτήσουμε τις θερμάστρες για να καπνίζει τον χειμώνα ο κόσμος έξω

Κικίλιας: Θα επιδοτήσουμε τις θερμάστρες για να καπνίζει τον χειμώνα ο κόσμος έξω

  • |

Αποφασισμένος ο αντικαπνιστικός νόμος να εφαρμοστεί παντού ​​​​​​εμφανίστηκε, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας.

«Όπως οι Έλληνες πάνε στο εξωτερικό και βγαίνουν έξω για να καπνίσουν έτσι θα γίνεται και στη χώρα μας. Έχουν ανοιχτές δομές έξω, έχουν πτυσσόμενες τέντες και τζάμια. Έξω θα τα ανοίγουν αυτά όταν καπνίζουν και μέσα δεν θα καπνίζουν. Το υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση θα σκεφτεί να επιδοτήσει θερμάστρες για το έξω. Στην Ελλάδα έχουμε χειμώνα ενάμιση και δύο μήνες. Έξω μπορούν να καπνίζουν όποιοι θέλουν. Εγώ είμαι εδώ για να υπερασπιστώ τα δικαιώματα καπνιστών και μη καπνιστών», τόνισε προαναγγέλοντας ότι υπουργείο Υγείας και κυβέρνηση εξετάζουν την επιδότηση για… θερμάστρες, με στόχο την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Ο κ. Κικίλιας υποστήριξε ότι ο αντικαπνιστικός νόμος «εφαρμόζεται και παραεφαρμόζεται. Υπεγράφη Κοινή Υπουργική Απόφαση που προβλέπει ποιες είναι οι ελεγκτικές αρχές και τι ευθύνη έχει κάθε υπουργείο».

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, το 74% των καπνιστών θέλουν να εφαρμοστεί ο αντικαπνιστικός νόμος.

Τέλος, ο υπουργός Υγείας προέτρεψε τους καπνιστές να απευθύνονται στα ιατρεία διακοπής καπνίσματος που υπάρχουν στα νοσοκομεία «και να μην το προσπαθούν μόνοι τους».

topontiki.gr