Μήπως ο Κ. Πατέρας είπε να… εκμεταλλευτεί τη νέα διάταξη για συνταξιούχους στο φορολογικό;

Μήπως ο Κ. Πατέρας είπε να… εκμεταλλευτεί τη νέα διάταξη για συνταξιούχους στο φορολογικό;

  • |

Σε κορυφαίο θέμα των ημερών στην πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης εξελίσσεται η υπόθεση του 80χρονου Κ. Πατέρα ο οποίος παραιτήθηκε από την διοίκηση του νοσοκομείου Καρδίτσας μετά τις αντιδράσεις που διατυπώθηκαν.

Όπως είπε, μεταξύ άλλων, στη δήλωσή του ο Κ. Πατέρας, στην προκήρυξη στις 16 Σεπτεμβρίου, «η οποία δεν έθετε ούτε ηλικιακό περιορισμό ούτε και εντοπιότητα», θεώρησε καλό «να διεκδικήσει δημοκρατικά» τη θέση. Επίσης έκανε κι ένα πικρόχολο σχόλιο για ηλικιακό ρατσισμό στη ΝΔ «από τις τελευταίες εκλογές και μετά» και για πεπειραμένα παλιά στελέχη με παιδεία και μόρφωση που τέθηκαν εκτός.

Όμως η κυβέρνηση της ΝΔ τον… διαψεύδει τον κ. Πατέρα, καθώς με πρόσφατη διάταξη που έχει καταθέσει στο φορολογικό νομοσχέδιο, φαίνεται να… περιποιείται την τρίτη ηλικία και όλους εκείνους που θέλουν να συνεχίσουν να εργάζονται, όπως καλή ώρα και ο επίδοξος διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας.

Ποια είναι αυτή η διάταξη; Η μείωση της σύνταξης για όσους εργάζονται, που από το 60%, προτείνεται να διαμορφωθεί από 1/1/2020 στο 30%-32%. Αυτό ουσιαστικά γίνεται, σύμφωνα με την κυβέρνηση, προκειμένου να αποτελέσει κίνητρο για να δηλώνουν οι συνταξιούχοι την εργασία τους, ενώ με την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών στη συνέχεια θα προσαυξάνεται και το ποσό της τελικής σύνταξης.

Αχάριστος λοιπόν ο κ. Πατέρας…

.topontiki.gr