Όταν στέλνουμε φαντάρους μας έξω απ’ τη χώρα, γυρίζουν φέρετρα

Όταν στέλνουμε φαντάρους μας έξω απ’ τη χώρα, γυρίζουν φέρετρα

  • |

Το 1919 ο τότε υπηρέτης των Άγγλων-Γάλλων και μετέπειτα «εθνάρχης» Βενιζέλος έστειλε δυο μεραρχίες στην Ουκρανία εναντίον των Μπολσεβίκων.

«Παρακαλώ δηλώσατε στον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών ότι ο ελληνικός στρατός είναι στη διάθεσή τους και δύναται να χρησιμοποιηθεί δια κοινό αγώνα πανταχού, όπου η αποστολή του κρίνεται αναγκαία» ήταν το δουλικό μήνυμα που έστειλε ο Βενιζέλος διά μέσου του Έλληνα πρεσβευτή στη Γαλλική κυβέρνηση.

Γράφει ο Στέλιος Κανάκης

Για να καταστείλουμε την μπολσεβίκικη Επανάσταση τότε. Γύρισαν πίσω φέρετρα.

Ο ίδιος ο Βενιζέλος και η τάξη του είναι οι φυσικοί αυτουργοί και για την Μικρασιατική καταστροφή. Ασύλληπτες οι απώλειες για τα μεγέθη της χώρας. Νεκροί 600.000 άμαχοι, 24.200 στρατιώτες, 49.000 «τραυματίες και αποβιώσαντες», 18.000 αγνοούμενοι, πάνω από 1.000.000 πρόσφυγες.

Για τα πετρέλαια του Ιράκ τότε.

Στην Κορέα μάς πήγαν τα δουλικά των Αμερικάνων. Επέστρεψαν 186 φέρετρα.

Από την Γιουγκοσλαβία οι στρατιωτικοί μας επέστρεψαν καρκινοπαθείς, από το απεμπλουτισμένο ουράνιο των αμερικάνικων βομβών.

Ετοιμαζόμαστε να στείλουμε στρατό (το πρότεινε ο αμερικανόδουλος Δένδιας) στη Λιβύη. Προσωπικό στη Σ. Αραβία. Ελληνική φρεγάτα συνοδό του Γαλλικού αεροπλανοφόρου Σαρλ ντε Γκολ. Πάλι φέρετρα θα γυρίζουν.

Θέλει κανείς να θυσιάσει τα παιδιά του για τους Αμερικανονατοϊκούς εγκληματίες;

Να στείλουμε αυτούς και την τάξη τους. Αυτούς που ξεπουλάνε τη χώρα και δολοφονούν το Λαό μας. Κι ας γυρίσουν σε φέρετρα. Να ξεβρομίσουμε και ν’ ανασάνουμε.

atexnos.gr