Αποκάλυψη: 1500 μάρτυρες του Ιεχωβά μετέφερε το Noor 1, ποσοστιαία έχουν πεθάνει πολύ λίγοι

Αποκάλυψη: 1500 μάρτυρες του Ιεχωβά μετέφερε το Noor 1, ποσοστιαία έχουν πεθάνει πολύ λίγοι

  • |

Μια συγκλονιστική αποκάλυψη έφερε στο φως το δελτίο ειδήσεων του MEGA την πρώτη μέρα της επαναλειτουργίας του, κάνοντας γνωστό πως το πολύκροτο πλοίο «Noor 1» μετέφερε και περίπου 1500 μάρτυρες του Ιεχωβά εκτός από πετρέλαιο και ηρωίνη.

Σύμφωνα με πηγή του καναλιού, οι μάρτυρες του Ιεχωβά ταξίδευαν νομίμως από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μιας και είχαν στην κατοχή τους όλα τα απαραίτητα μεταναστευτικά έγγραφα. Μόλις επιβιβάστηκαν στο λιμάνι της Ελευσίνας τον Ιούνιο του 2014, διαχύθηκαν για να διαδώσουν τον Λόγο του Κυρίου μας στην ελληνική επικράτεια αλλά και σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ευρώπης.

Πρόκειται για μια πτυχή της ιστορίας που για κάποιο λόγο έχει μείνει στο σκοτάδι καθ’ όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας σχετικά με την υπόθεση. Κάποιοι εκ των μαρτύρων κατέθεσαν βέβαια ως μάρτυρες στο δικαστήριο, όμως οι προεδρεύοντες διέκοπταν τις καταθέσεις τους πολύ γρήγορα, μιας και συνεχώς έβρισκαν την ευκαιρία να ρωτήσουν τους ενόρκους αν έχουν λίγα λεπτά να ενημερωθούν για το έργο του Υιού του Θεού, Ιησού Χριστού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στα χρόνια που έχουν κυλήσει από το 2014 εννέα εκ των μαρτύρων έχουν βρει δυστυχώς τον θάνατο από φυσικά ή άλλα αίτια. Πρόκειται για ποσοστό 0.6% το οποίο είναι σαφώς μικρότερο της μέσης προσδοκώμενης θνησιμότητας σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία για το ίδιο διάστημα, συνεπώς δεν δείχνει κάτι το αξιοσημείωτο.

Η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, Δώρα Αναγνωστοπούλου, «έκλεισε» το ρεπορτάζ ευχόμενη υγεία και μακροημέρευση σε όλους τους κήρυκες του Λόγου του Θεού, ανεξάρτητα από το δόγμα που ακολουθούν.

tokoulouri.com