Ο ιός που δοκιμάζει τα μυαλά μας

Ο ιός που δοκιμάζει τα μυαλά μας

  • |

«Από το Αττικό το περιμέναμε, στο ΑΧΕΠΑ μάς προέκυψε». Η πρώτη κουβέντα που άκουσα από γείτονά μου με βαριά φωνή και συνοφρυωμένο πρόσωπο, χθες το πρωί την ώρα που έφευγα από την πολυκατοικία μου για να πάω με τα πόδια μέχρι το ραδιόφωνο με το οποίο συνεργάζομαι. Φτάνοντας στα γραφεία, οι πληροφορίες άρχισαν να πέφτουν βροχή από τα μέσα ενημέρωσης, πανελλήνιας και τοπικής εμβέλειας.

Κώστας Πετρωτός
Οι μάσκες έχουν εξαντληθεί στα φαρμακεία, η 38χρονη που νόσησε ταξίδεψε με πτήση συγκεκριμένης εταιρείας από το Μιλάνο στη Θεσσαλονίκη, Κυριακή βράδυ. Ακόμη και στα αθλητικά ραδιόφωνα, ο πιο δημοφιλής… παίκτης έγινε ο κορονοϊός και τα πάντα περιστρέφονταν γύρω από αυτόν.

Οι λοιμωξιολόγοι προσπαθούσαν να εξηγήσουν ότι πρόκειται για ακόμη μία μορφή γρίπης και είναι τόσο απειλητική όσο και οι υπόλοιπες, ωστόσο οι σκηνές πανικού, κυρίως στα σουπερμάρκετ με τα ράφια να αδειάζουν από αλεύρι και ζυμαρικά, δεν αποφεύχθηκαν. Τα μυαλά των Ελλήνων και κυρίως των Θεσσαλονικέων δοκιμάζονται. Οι επόμενες μέρες θα είναι ένα κρας τεστ με τη λογική για την τοπική κοινωνία. Ακόμη περισσότερο, για όσους συνδυάζουν την ιδιότητα του ενεργού πολίτη με αυτήν του γονέα και θα πρέπει να δείξουν στα παιδιά τους πώς πρέπει να αντιμετωπίζουν δύσκολες καταστάσεις.

Κλείνοντας, ας προσπαθήσω να συμβάλω όσο μπορώ με την ιδιότητα του δημοσιογράφου, υπογραμμίζοντας τα λεγόμενα ενός Ελληνα ατζέντη, του Παναγιώτη Δουμουτζόγλου, που ζει στη Βερόνα και είχα μαζί του μια συνομιλία στα ερτζιανά: «Οι Ιταλοί, κυρίως η κυβέρνησή τους έκανε πολλές υπερβολές επί μία εβδομάδα και από χθες προσπαθεί να μαζέψει τα πράγματα με θετικές ειδήσεις, ας μην κάνουμε το ίδιο».

.efsyn.gr/