Αν μ’ αγαπάτε να με φυλάτε

Αν μ’ αγαπάτε να με φυλάτε

  • |

Μια μάνα θετική στον κορονοϊό γέννησε ένα υγιέστατο παιδάκι αλλά δεν μπορεί να το πάρει στην αγκαλιά της. Μια μάνα υποδέχεται το παιδί της από το εξωτερικό όπου σπούδαζε και δεν μπορεί να το αγκαλιάσει γιατί το παιδί της μπαίνει στην καραντίνα. Μια μάνα βλέπει από το τζάμι ενός θαλάμου νοσοκομείου το παιδί της που ήταν θετικό στον κορονοϊό, χωρίς να μπορεί να το πλησιάσει. Η λαχτάρα της μάνας προς το παιδί της. Η συμφορά της απομόνωσης. Ο κορονοϊός τους απομακρύνει.

Εύα Νικολαΐδου

Υπάρχουν, όμως, και παιδιά που ήταν ανεπιθύμητα στην οικογένειά τους. Γονείς που βρίσκουν κάποιο λόγο να τα μειώνουν. Που τα θεωρούν βάρος. Πολλά από τα παιδιά που ζουν σε ιδρύματα έχουν γονείς που δεν τα ήθελαν ποτέ. Κι ενώ οργανικά είναι απόλυτα ικανά, νιώθουν εγκαταλελειμμένα από αγάπη. Κι αυτό ξεκινάει φυσικά από τους ίδιους. Οταν απορρίπτουν τον εαυτό τους και δεν τον αγαπάνε, δεν θέλουν ούτε τα παιδιά τους.

Αυτά τα ανεπιθύμητα παιδιά τώρα θα πρέπει να μείνουν για μεγάλο διάστημα στον ίδιο χώρο με τους γονείς. Να γνωριστούν, να τα αποδεχθούν. Να σταματήσουν να τα εξευτελίζουν. Εδώ ο κορονοϊός τους ενώνει.

Είναι, όμως, και σκληρός ιός. Δεν επιτρέπει να φιλάμε. Το σύνθημα είναι: «Αν μ’ αγαπάτε, μη με φιλάτε».

Εμείς υπάκουοι το εφαρμόζουμε. Μπορούμε να το δεχθούμε με μια μικρή παραλλαγή. «Αν μ’ αγαπάτε να με φυλάτε». Μήπως τελικά ο κορονοϊός έχει και τη διάσταση μιας βελούδινης ρομφαίας; Μήπως έχει και μια άλλη σκοπιμότητα ενός συμπαντικού εξαγνισμού; Μήπως θα βοηθήσει να αγαπήσουμε πραγματικά τον εαυτό μας ώστε να βοηθήσουμε και τους άλλους;

efsyn.gr

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.